Relatii

#relatie #cuplu #dragoste #destept #inteligent #indragostit

Oamenii destepti se indragostesc mai greu. Iata de ce

Dragostea nu este intotdeauna simplu de abordat. Pentru unii, in special pentru cei care au avut mult de suferit, poate deveni chiar un subiect tabu. Sunt insa oameni care cu greu isi gasesc sufletul pereche. Isi doresc sa iubeasca, dar parca lucrurile nu se leaga nicicum. De ce? Oamenii de stiinta au gasit raspunsul.

Persoanele care se indragostesc greu, care isi gasesc cu greu un partener pe masura sunt oameni foarte inteligenti. Ce anume ii impiedica sa se implice intr-o relatie?

Tind sa analizeze mai mult

Persoanele cu un coeficient de inteligenta ridicat, cu o cultura ceva mai vasta au tendinta sa analizeze mult inainte de a se avanta intr-o legatura amoroasa. Cauta informatii despre partener, incearca sa faca alegerea cat mai obiectiv cu putinta. Nu accepta sub niciun chip minciuna sau infidelitatea, nu sunt dispuse sa faca fata certurilor, disputelor aprinse. Cauta confortul si de aceea pun foarte bine in balanta ofertele inainte de a alege.

Se deschid mai greu

Oamenii inteligenti tind, de asemenea, sa fie mai precauti. Au nevoie de mai mult timp pentru a se adapta, pentru a se deschide in fata celuilalt. De aceea, par de multe ori prea reci si prea detasati. Este un fel de autoaparare necesara in cazul lor. Stiu ca orice relatie prezinta un risc, de aceea le este dificil sa se destainuie celuilalt.

Se tem

Da, chiar si oamenii inteligenti se tem! Se tem sa nu sufere din nou. Sunt urmariti de esecurile anterioare si cred ca lucrurile s-ar putea repeta. Durerea resimtita anterior este proiectata in relatiile viitoare, iar partenerul tinde sa fie vazut ca un potential dusman.

Sunt mai individualisti

Aceste persoane, dotate cu o inteligenta superioara, tind sa fie mai multumite cu sine, sa se considere mai implinite singure decat in cuplu. Impresia lor este ca un partener n-ar face decat sa le traga in jos. Sunt mai pretentioase cand vine vorba despre oamenii pe care ii lasa sa ocupe parte din timpul lor. Considera ca e mai confortabil sa fii singur, decat cu cineva.

Sunt greu de inteles

Persoanele inteligente au mintea ceva mai complicata. Sunt mai greu de inteles si nici nu sunt dispuse sa explice clipa de clipa ce vor. Se astepta de la partener sa le intuiasca dorintele, ori cum acest lucru e dificil, nici ele nu vor accepta prea usor o relatie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare