Relatii

#matrimoniale #relatii #intalniri #noua relatie

Esti pregatita sa intri intr-o noua relatie?

Stii ca, pentru a intra intr-o noua relatie, este important sa faci pace cu trecutul, dar si sa fii impacata si sa te iubesti pe tine insati, cu bune si cu rele. Cateodata, insa, vindecarea dupa o veche relatie si acomodarea cu propria persoana sunt procese indelungate, caz in care poti incerca o noua abordare pentru a reveni in lumea datingului si a-i oferi vietii tale amoroase un suflu nou.

Mai concret, in cazul in care te intrebi daca esti sau nu pregatita sa intri intr-o noua relatie, afla ca ar trebui sa verifici daca ai “bifat” alte cateva aspecte.

Incheie socotelile cu trecutul tau amoros

Spre exemplu, poate ca inca te mai bantuie vechile povesti de iubire – sau doar cea mai recenta -, insa, daca stii ce anume ai avut de invatat de pe urma lor, ai inteles ca s-au incheiat si ca fac parte din istoria ta personala si, foarte important, stii ce rol ai jucat tu in destramarea lor, poti considera ca esti suficient de bine “echipata” pentru a-ti incerca norocul din nou in lumea datingului.

Asuma-ti responsabilitatea asupra propriei vieti

De asemenea, pentru a sti cu siguranta ca te poti implica intr-o noua relatie si ca ai toate premisele pentru a o face sa functioneze, este esential sa iti asumi responsabilitatea asupra propriei existente, asupra deciziilor si actiunilor tale. Odata ce faci asta, vei avea constiinta faptului ca tu esti arhitecta propriei vieti si, orice s-ar intampla, ai puterea sa faci schimbarile care se impun.

 

Te intrebi ce presupune mai exact asumarea responsabilitatii? Daca nu ai facut-o deja, demareaza o analiza atenta a vietii tale din ultimii ani si noteaza-ti toate evenimentele majore si deciziile pe care le-ai luat, fie ele bune sau rele.

Noteaza, de asemenea, si impactul lor asupra existentei tale. Acum este momentul sa te bucuri de realizarile tale, dar si sa meditezi asupra esecurilor si a deciziilor nefericite si sa te intrebi ce ai fi putut sa faci diferit.

In cele din urma, ia decizia constienta de a-ti asuma fiecare dintre aceste decizii si, mai ales, consecintele pe care acestea le-au avut asupra ta si asupra altora, accepta-ti responsabilitatea de a fi fost tu aceea care le-a ales si pus in practica si apoi mergi mai departe cu lectiile invatate.

Odata ce iti asumi raspunderea pentru existenta ta, o greutate enorma ti se va lua de pe umeri si vei intelege cat de mult iti sta in putere sa iti schimbi viata si sa o faci asa cum vrei tu. Inclusiv atunci cand vine vorba despre viata ta sentimentala!

Sursa foto: marietteabrahams.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare