Relatii

#relatii femei destepte #femei destepte #relatii # intalnire romantica

De ce fug barbatii de femeile destepte

Barbatii nu vor femei destepte pentru ca se simt amenintati! Cel putin aceasta este concluzia unui studiu efectuat de psihologii de la Universitatea din Buffalo, Universitatea Luterana din California si Universitatea din Texas.


Specialistiiu afirma ca femeile inteligente ii fac pe barbati sa se simta mai putin masculini. Cu alte cuvinte, atunci cand au fost chestionati, cei 105 barbati care au participat la studiu au spus ca, desi le place ideea de a intalni femei inteligente, daca se pune problema ca viitoarea partenera sa le depaseasca propriile capacitati mintale, atunci atractia dispare.

Intr-un scenariu ipotetic, cei care au luat parte la studiu s-au aratat extrem de atrasi de partenerele cu cunostinte mai bogate decat ale lor. Cand au fost pusi in fata situatiei de a-si intalni partenerele mai inteligente in viata reala, au dat inapoi, nu au aratat aceeasi dorinta de avea o intalnire romantica.

Intr-un articol publicat de The Telegraph, intitulat „De ce unii barbatii fug la mile distanta de femeile inteligente?", Susan Greenfield, om de stiinta si scriitoare, spune ca „nu toti, dar barbatii se simt confortabil doar cand pot avea ultimul cuvant. Acesti masculi Alpha evita partenerele care concureaza cu ei din punct de vedere intelectual, si cauta mai degraba pe cineva care sa le sustina egoul, nu sa il distruga".

Sursa foto: evanmarckatz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii