Relatii

#relatie #singura #cuplu

Cum sa traiesti singura dupa o despartire

Nu e chiar atat de rau sa fii singura. O spun cele care au descoperit partea frumoasa a acestui mod de viata. In clipa in care esti multumita cu tine insati nu va fi deloc dificil sa te adaptezi vietii celibatare.

Pana la urma, nu trebuie sa faci curat dupa nimeni, poti dormi cu televizorul pornit toata noaptea, poti adopta una sau mai multe pisici si te poti intoarce de la petreceri noaptea tarziu fara sa dai niciun fel de explicatii. Practic, sa traiesti independent poate fi chiar minunat.

Esti stapanul absolut al casei si al vietii tale. Poti face absolut orice doresti. E drept ca exista o serie de provocari cu care te-ai putea confrunta, fiindca pentru multi nu te incadrezi in tiparul clasic, de femeie cu sot, copii, catel si purcel. Insa la urma urmei tu esti cea care decide cum sa isi traiasca viata. Ceva mai dificil va fi sa te adaptezi la viata solitara in momentul in care ai fost ani buni intr-o relatie de cuplu. Iata cum poti ajunge la echilibrul mult dorit:

Fii mereu pregatita

Atentie mare la chei. E bine sa ai mereu un rand de chei de rezerva pe care sa le lasi la un vecin de incredere sau la o prietena, in cazul in care le ratacesti pe cele pe care le folosesti in mod obisnuit sau daca usa se inchide automat in urma ta.

Imprieteneste-te cu vecinii. Nu se stie niciodata cand vei avea nevoie de o mana de ajutor.

Fii prevazatoare si cumpara-ti de la farmacie ceaiuri si medicamente pentru raceala, analgezice. Pentru ca daca te prinde vreo viroza, n-are cine sa iasa la farmacie ca sa le ia.

Monteaza in locuinta un detector de fum si unul de gaz. Cata vreme stai singura, e bine sa existe sisteme de siguranta in casa ta. In plus, tine la indemana o lanterna, in caz ca apare o pana de curent.

Invata sa te descurci singura

Una dintre provocarile traiului de una singura e ca nu are cine sa-ti desfaca borcanele de muraturi. Sau nu are cine sa iti incheie la spate fermoarul rochiei. Ei, in aceste situatii trebuie sa gasesti solutii sa te descurci singura. Cu fermoarul e simplu. Prinzi de el o panglica lunga si tragi.

Daca trebuie sa te muti din casa fostului intr-o locuinta noua, iti va fi dificil sa o mobilezi toata de una singura. Asa ca cere ajutorul prietenilor. Vei gasi la ei lucruri care le prisosesc, cum ar fi o masa, poate chiar un frigider, niste vesela si chiar perne si asternuturi de pat.

Cumpara-ti o carte de bucate cu retete pentru o persoana sau doua. Fiindca va fi o provocare sa gatesti doar pentru tine, fara sa ajungi sa arunci o gramada de mancare. Sau cauta blogurile unde te invata ce si cata mancare sa prepari cand esti singura.

Foloseste pungi mai mici de gunoi. In felul acesta il vei scoate mai repede din casa si nu vei astepta ca resturile din cos sa prinda un miros urat.

Si pentru ca nimeni nu va veni dupa tine sa faca curatenie, nu lasa mizeria sa se adune. Daca trebuie facut ceva care nu iti ia mai mult de doua minute, fa-o si nu mai amana. Spre exemplu, spala pe loc farfuria in care ai mancat si aduna rufele murdare intr-un cos.

Nu uita viata ta sociala

Incearca sa nu te izolezi. Iesi cat mai des din casa, intalneste-te cu oameni cunoscuti si nu numai. Evita sa te inchizi in tine pentru ca risti sa cazi in depresie.

Fa-ti planuri pentru weekend inainte de weekend. Vineri seara vei fi probabil prea obosita ca sa te mai gandesti la ce ai putea face in weekend, astfel ca daca nu ai stabilit nimic, riscul de a ramane doua zile inchisa in casa e mare. Asadar, planifica-ti distractia pentru sfarsitul de saptamana!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului