Relatii

#cearta cuplu #relatie #cuplu

Cum depasesti o cearta in cuplu. 6 sfaturi care-ti vor fi de mare ajutor

Probabil ca nu exista cuplu care sa nu se fi certat macar o data. Neintelegerile duc adesea la dispute intre parteneri, iar cei care nu stiu cum sa le gestioneze ajung chiar la despartire.

 

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa depasesti mai usor orice dezacord cu partenerul de viata:

1. Numara pana la 10

Serios, chiar functioneaza! Atunci cand auzi ceva care nu-ti place sau nu esti de acord cu vreo idee de-a partenerului, trage adanc aer in piept si numar pana la 10. Nu ai vrea sa iti jignesti iubitul doar pentru ca nu iti controlezi reactiile de moment, nu-i asa?

2. Nu incerca sa castigi

Poate ca nu obtii ceea ce iti doresti cu adevarat, dar nu intotdeauna trebuie sa ai tu dreptate. Intr-o disputa cu persoana iubita nu exista: eu am dreptate, tu, nu! Nu exista „corect” sau „gresit”. Chiar daca in timp ce va certati ai putea sa te simti mai puternica prin prisma argumentelor pe care le aduci, vei vedea ca la final ai sa regreti ambitia cu care te-ai luptat. Sa lasi de la tine este cel mai util.

3. Vezi daca chiar are rost sa va certati

E normal sa existe diferente de opinie, mai ales atunci cand trebuie sa te obisnuiesti cu stilul unei persoane nou aparuta in viata ta. De aceea, uneori apar discutii de la lucruri marunte si e bine sa cantaresti inainte de a te avanta prea mult cu cearta. Altfel, nu faci decat sa provoci resentimente si un stres nemeritat.

4. Imbratisaza-ti partenerul

Atunci cand exista o neintelegere sau un dezacord, ultimul lucru pe care ti-l doresti este contactul fizic cu cel care sta in fata ta. Cu toate acestea, intr-un cuplu, orice atingere iti aminteste ca iubesti acea persoana si ca iti doresti sa fiti impreuna. Nu-ti fie teama sa ceri sau sa oferi o imbratisare. Aceasta va poate ajuta sa depasiti momente dificile.

5. Nu transa situatia pe loc

In ciuda a ceea ce se spune, e mai bine sa mergeti la culcare suparati decat sa cautati cu tot dinadinsul sa transati situatia pe loc. Luati-va timp de meditatie, iar dupa cateva ore de odihna veti privi altfel lucrurile. Nu-ti face nicio grija. Nimic rau nu se va intampla cu relatia voastra pe timpul noptii.

6. Fa haz de necaz

Glumeste! E un mod foarte util de a detensiona situatia. Nu incerca insa sa fii ironic cu partenerul. Un gest nevinovat sau o vorba amuzanta poate ajuta foarte mult in calmarea spiritelor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare