Relatii

#relatie #pozitie somn #cuplu #dragoste

Ce spune pozitia in care dormiti despre relatia voastra. Este spectaculos!

Felul in care dormi alaturi de partener poate dezvalui o multime de lucruri despre relatia voastra, dar si despre atractia pe care o simtiti unul pentru celalalt. Asta intrucat, in timpul somnului, subconstientul nostru preia controlul, iar limbajul corpului poate fi un bun indicator despre ceea ce simtim sau gandim cu adevarat.

Littlethings.com a intocmit un top al celor mai obisnuite pozitii de somn si explica ce inseamna fiecare in parte:

Spate in spate, lipiti unul de altul

Va respecati spatiul personal, dar cu toate acestea simtiti nevoia sa va atingeti. Sunteti un cuplu dinamic, stabil, dar fiecare are o viata independenta. Aveti incredere unul in celalalt.

Spate in spate, dar separati

Ceva nu merge bine intre voi si simtiti nevoia sa pastrati distanta. Daca mainile sunt inchise, iar corpul este tensionat, acesta este un semn ca vreti sa comunicati. In cazul in care corpul este relaxat, acest lucru ar indica faptul ca exista incredere si respect pentru spatiul fiecaruia.

Fata in fata, dar fara sa va atingeti

Dormitul in aceasta pozitie arata ca doriti intimitate si ca exista o dorinta permanenta de a va vedea partenerul. Stiti sa va respectati momentele de intimitate, dar aveti o conexiune care impiedica distanta.

Imbratisati

Va simtiti foarte apropiati unul de celalt ori sunteti abia la inceputul relatiei. Este pozitia care indica dorinta puternica si pasiune. In acelasi timp, este posibil sa va confruntati cu gelozia. 

Imbratisat/a de celalalt

Persoana care imbratiseaza tinde sa ghideze si sa protejeze partenerul/a. Va simtiti confortabil si in conditii de siguranta. Aceasta pozitie reflecta o armonie in cuplu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului