Relatii

#dating #intalniri #relatii #casatorie

7 semne ca ai gasit persoana care sa merite toata dragostea ta

Cand intalnesti incepi o noua relatie visezi ca cel/cea de langa tine sa fie alesul/aleasa inimii tale. Nu stii insa cum poti sa iti dai seama daca este exact persoana care merita toata dragostea ta? Iata cateva indicii care te vor face sa intelegi daca este potrivit/a pentru tine:

Te inspira sa fii o persoana mai buna

Cand vezi ca persoana de langa tine este onesta, muncitoare, se straduieste sa fie cu datoriile achitate la zi, este altruista si deschisa, atunci si tu simti nevoia sa devii mai bun, sa ii copiezi atitudinea fata de viata si fata de cei din jur si incepi sa faci eforturi pentru a-i semana.

Te sprijina mereu

Cand ai o problema, iar cel de langa tine nu iti intoarce indiferent spatele, mai preocupat de propriile-i greutati decat de ale tale, atunci poti fi sigur ca e o persoana care merita dragostea ta. Mai mult, daca nu pleaca urechea la toate barfele care se spun, eventual chiar si la cele despre tine, atunci ai de a face cu un om „de cursa lunga”.

Cunoaste multe despre tine

Nu e vorba doar ca stie care este aroma ta preferata de inghetata sau vinul care iti place, ci mai mult decat atat. Persoana ideala vede in tine adevaratul potential si nu te va forta niciodata sa faci ceva ce nu vrei. Te afli intr-un punct mort al carierei? El/ea este cel/cea care iti scoate la lumina ceea ce ai cu adevarat bun si te va incuraja sa mergi mai departe.

Nu se plictiseste in prezenta ta

O persoana speciala este cea alaturi de care ai intotdeauna ceva de facut. E persoana care te aude si te asculta atunci cand ii vorbesti, cea care nu se satura sa te priveasca in ochi, care nu se plictiseste de si in prezenta ta.

Faci parte din visele lui/ei

In clipa in care cel de langa tine te include in planurile sale de viitor, mai apropiate sau mai departate, e clar ca relatia nu este una superficiala. Daca totul vine natural, fara sa fie fortat de imprejurari, si mai ales daca si tu simti la fel, atunci ai intalnit persoana potrivita tie.

Vede sexul ca parte a relatiei

Sexul este, evident, important intr-o relatie. Este una dintre modalitatile esentiale de a-ti exprima dragostea la varsta maturitatii. Insa el nu trebuie sa reprezinte relatia in sine. Cel care face eforturi pentru a cultiva toate aspectele relatiei, nu doar pe cel de natura sexuala, este cu adevarat o persoana aparte.

Te face sa te simti special/a

El/ea e persoana fascinata de tine, care te priveste zi de zi ca si cum ai fi darul gasit sub bradul de Craciun. Te surprinde cu o ciocolata fara sa fie un moment special ori cu o cina romantica atunci cand nu te asteptai. Iti arata in felul acesta ca esti mereu in mintea si in inima lui/ei.

Crezi ca mai exista si alte moduri prin care poti fi sigur/a ca ai intalnit pesoana potrivita?

Mai multe articole despre relatii, probleme existente si solutionarea lor gasesti aici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului