Relatii

#casnicie durabila #secrete casnicie #longevitate cuplu

4 secrete ciudate, dar demonstrate stiintific, pentru o casnicie durabila

O casnicie durabila are la baza compatibilitatea dintre parteneri, incredere si compasiune, insa exista si alte secrete descoperite de cercetatori in formula unui mariaj care trece cu brio testul timpului. Iata ce lucruri ciudate s-au dovedit esentiale in longevitatea unui cuplu!

 

1. O nunta restransa

O cercetare derulata de specialistii Universitatii Emory din Atlanta, SUA, a descoperit ca partenerii de viata care au organizat ceremonii nuptiale restranse tind sa ramana impreuna mai mult timp.

2. Cunoasterea partenerului pe internet

Un alt studiu publicat de Academia Nationala de Stiinte a descoperit ca partenerii casatoriti care s-au cunoscut pe internet au o rata a satisfactiei in casnicie mai mare.

3. Evitarea platformelor de socializare

Dupa casatorie, folosirea platformelor de socializare pare sa fie de rau augur. Un studiu derulat de cercetatorii Universitatii din Boston a scos la iveala ca utilizatorii de social media se cearta mai des in cuplu si sunt cu 32% mai predispusi sa divorteze, decat cei care nu activeaza pe platformele online.

4. Folosirea cuvantului "noi" in certuri

Cercetatorii din California au descoperit ca sotii care folosesc pronumele "noi", in loc de "eu", in discutiile conflictuale, sunt mai predispusi sa lupte pentru longevitatea cuplului, fiind mai putin egoisti.


Sursa foto: wednesdaywakeup.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare