Relatii

#sfaturi cuplu #casatorii #dating #intalniri #relatii #matrimoniale #cuplu #sentimente

4 reguli ale dating-ului. Cum sa gasesti dragostea care dureaza o viata

Frederic Beigbeder dadea in faimoasa sa carte un verdict dur pentru romanticii zilelor noastre – “dragoste dureaza trei ani”. Totusi, un studiu realizat la Univresitatea din Geneva il contrazice pe autor si ne spune ca dragostea poate sa dureze si o viata daca partenerii vor gasi mereu lucruri de apreciat la omul de langa ei si daca vor avea ganduri pozitive in legatura cu relatia lor.

Este cu siguranta dificil sa-ti dai seama dupa o intalnire daca ti-ai intalnit partenerul/partenera de cursa lunga, insa totul sta in abordarea noastra vizavi de noua relatie.

Iata patru reguli pe care ar trebui sa le aplici daca iti doresti ca relatia voastra sa se indrepte spre altar.

1. Fara etichete

Daca il cataloghezi pe cel cu care te intalnesti drept “alesul/aleasa” inca din primele luni, sansele ca el chiar sa fie omul alaturi de care iti petreci tot restul vietii sunt extrem de scazute. Nu poti porni intr-o relatie gandidu-te inca de la inceput ca ai de-a face cu viitorul sot.

Relaxeaza-te si mentine-ti asteptarile la un nivel cat mai realist posibill.

2. Sexul, nu inainte de toate

Nu militam pentru castitate, insa inainte de sex ar trebui sa va dati suficient timp pentru a va cunoaste. Cateva intalniri si discutii despre voi inainte sa petreceti o noapte impreuna va va cimenta relatia.

Totodata, aceasta asteptare va va ajuta sa va dati seama cat de compatibili sunteti din punct de vedere emotional inainte sa faceti pasul spre dormitor.

3. Familia mai tarziu

Este de inteles faptul ca vrei ca noul iubit sa-ti cunoasca familia, insa nu este recomandat sa faci acest pas prea devreme. Asteapta cel putin o luna pana sa le faci cunostinta pentru a te asigura ca este o persoana care merita asta.

4. Concentreaza-te pe ceea ce iti place tie la el, nu pe ce admira el la tine

Adesea suntem tentati sa ne supra-analizam pe noi insine si sa ne scoatem in evidenta atuurile care ne-au fost laudate. Nu este nimic rau in asta, insa intr-o noua relatie ar trebui sa te concentrezi mai mult pe ceea ce iti ofera partenerul, ce admiri la el si nu cum sa te imbunatatesti pe tine pentru ca el sa te placa mai mult.

Tu ce reguli ai cand vine vorba de dating?

Mai multe articole despre relatii, probleme existente si solutionarea lor gasesti aici.

 

Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare