Relatii

#greseli relatie #relatie #casatorie #compromis

3 greseli care compromit orice relatie

O relatie lunga presupune si o serie de compromisuri. E vorba despre doua personalitati diferite care aleg sa traiasca impreuna, despre problemele cu care se confrunta zi de zi, unele marunte, altele mari. Toate acestea presupun de multe ori negociere, dar si unele concesii. Exista insa unele compromisuri care au toate sansele sa distruga ceea ce au cladit impreuna cei doi.

 

Iata ceea ce nu trebuie niciodata sa faci intr-o relatie:

Sa ascunzi unele aspecte legate de tine

Te temi de faptul ca partenerul tau s-ar putea simti deranjat de anumite aspecte ale personalitatii tale, de aspiratiile pe care le ai, de crezurile tale ori de prietenii tai, motiv pentru care ai tendinta sa ascunzi unele lucruri sau sa le minimizezi existenta. Facand acest lucru practic te renegi pe tine insuti. Vei putea sa tii ascunse anumite trairi, stari sau doleante, insa nu pentru multa vreme. La un moment dat ele vor iesi la suprafata si abia atunci vor crea frustrari sau dezamagiri.

De aceea, e bine sa spui lucrurilor pe nume inca de la inceputul unei relatii. Nu dezvalui totul deodata, ci fa-o treptat, insa fara sa astepti prea mult. Lasa-i partenerului timp pentru a se obisnui si pentru a te accepta ca atare.

Sa tolerezi lipsa de respect

Unul dintre cei mai importanti factori care duc la nemultumiri si, intr-un final, la despartire este felul in care va priviti unul pe celalalt, respectul pe care vi-l acordati. In momentul in care apare lipsa de respect intre voi, isi face loc si ostilitatea, lipsa de empatie fata de celalalt si de aici o multime de discutii in contradictoriu care au ca finalitate ruperea relatiei.

Vorbeste cu cel de langa tine si stabiliti anumite limite. Faceti eforturi pentru a va intelege unul pe celalalt si cultivati-va empatia reciproca.

Sa accepti o incompatibilitate sexuala majora

In momentul in care ascunzi aspecte importante legate de sexualitatea ta, cum ar fi fetisuri, practici sexuale ori chiar conceptiile negative privind monogamia, ai toate sansele sa dezvolti frustrari atat in ceea ce te priveste pe tine, cat si pe partener. E drept ca multe relatii supravietuiesc si reusesc sa depaseasca inclusiv o viata sexuala nesatisfacatoare. Insa asta depinde doar de importanta pe care o acorda vietii sexuale in relatie.

O discutie sincera cu partenerul cu privire la ceea ce iti place sau ceea ce iti displace e foarte importanta. Spuneti-va unul altuia care va sunt preferintele sexuale si incercati sa gasiti o cale de mijloc, care sa va aduca satisfactie amandurora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului