Relatii

#simptome contagioase #reactii contagioase #relatii de dragoste #relatii #relatii de prietenie

11 lucruri care nu stiai ca sunt contagioase

Cand auzi despre ceva contagios, gandul te duce probabil la diverse boli. In realitate insa, nu doar bolile sunt contagioase ci si relatiile cu cei din jur, modul in care reactionezi sau in care gandesti. Iata care sunt lucrurile contagioase din viata de cuplu si din relatiile cu cei din jur.

1. Singuratatea

Dupa ce o persoana incepe sa se simta singura, altii din grupul sau social incep sa se simta si ei la fel. Acest sentiment este contagios, mai degraba pentru ca oamenii singuri au tendinta de a atrage in jur alti oameni singuri. Studiile mai arata, de asemenea, ca grupurile au tendinta de a-i inlatura pe cei singuri, si in acest fel cercul nu se inchide niciodata.

2. Gandirea negativa

Daca petreci mai mult de trei luni in compania unei persoane al carei mod de gandire este preponderent negativist, vei incepe sa gandesti la fel. Stai departe de aceste persoane daca vrei sa faci fata cu succes provocarilor pe care ti le ofera viata.

3. Fericirea

Fericirea este contagiasa! Fericirea ta se va transmite cu usurinta celor apropiati, fie ca vorbim de prieteni sau de vecinii care locuiesc langa tine.

4. Renuntatul la fumat

Cand cineva renunta la fumat, prietenii apropiati si membrii familiei vor deveni si ei mai tentati sa se lase de fumat.

5. Stresul

Stresul se transmite cu usurita de la o persoana la alta. Mai mult, nu e nevoie sa imparti acelasi loc cu o persoana stresata ca sa te molipsesti, ci acesta se transmite foarte simplu prin emailuri, telefoane sau mesaje.

6. Mancarimea pielii

Atunci cand vezi o alta persoana ca se scarpina din cauza mancarimilor de pe piele, vei incepe si tu sa te scarpini.

7. Dorinta de a cumpara lucruri noi

Un studiu din 2012 arata ca avem tendinta de a ne dori un lucru nou atunci cand stim ca mai este cineva care si-l doreste sau care il are deja.

8. Dieta de slabire

Daca incepi o cura de slabire vei observa ca si partenerul de viata incepe sa-si schimbe dieta si sa scape de kilograme in acelasi ritm cu tine, desi nu si-a propus acest lucru si nici nu urmeaza o dieta stricta.

9. Comanda la restaurant

Studiile arata ca suntem tentati sa comandam aceleasi preparate ca cei alaturi de care luam masa. Daca vrei sa tii o dieta sau sa mananci fara sa te ingrasi, comanda inaintea celor cu care iei masa pentru a nu fi influentat de alegerile lor.

10. Divortul

Un studiu din 2013 a scos la lumina faptul ca cei care au prieteni divortati sunt cu 75% mai predispusi sa divorteze la randul lor, decat cei care au prieteni casatoriti. Cand un prieten divorteaza, prietenul sau casatorit are mari sanse de a se desparti de partenerul de viata in viitorul apropiat. Tot acelasi studiu sugereaza ca ajuntand un prieten sa treaca peste problemele din relatia sa, iti ajuti propria relatie sa functioneze.

11. Reactii ale corpului

Cascatul, rasul, mancarimile, tusea, varsaturile si plansul sunt toate contagiase in randul celor care stau langa o persoana care are una dintre aceste reactii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului