Litera Z

#prospect #medicament

Zolpidem, comprimate filmate

Prospect Zolpidem, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 10 mg; cutie x 1 sau 100 blist. x 10 cpr.


Indicatii:
Tratamentul de scurta durata a insomniei, in situatii in care insomnia este invalidanta sau determina un disconfort important pentru pacient.


Doze si administrare:
Adulti 10 mg imediat i nainte de culcare sau in pat. varstnici 5 mg.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la zolpidem, apnee obstructiva de somn, miastenia gravis, insuficienta hepatica severa, insuficienta respiratorie acuta si/sau severa, copii.


Atentionari:
Tratamentul nu trebuie sa depaseasca 4 saptamani; trebuie identificata cauza insomniei; prudenta la varstnici, insuficienta respiratorie, tulburari psihice, insuficienta hepatica, risc de amnezie, reactii pshice si paradoxale, toleranta, dependenta, tratamentul nu se intrerupe brusc; interactiuni medicamentoase cu alcool, deprimante ale snc, inhibitori enzimatici, inductori enzimatici; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Somnolenta diurna, reducerea atentiei, stare de confuzie, oboseala, cefalee, ameteala, slabiciune musculara, tulburari de vorbire, diplopie, tulburari gastro-intestinale, modificari de libido, reactii cutanate, amnezie anterograda, neliniste, agravarea insomniei, agitatie, iritabilitate, agresivitate, delir, furie, cosmaruri, halucinatii, comportament neadecvat, somnambulism, depresie preexistenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului