Litera Z

#prospect #medicament

Zeldox, suspensie orala

Prospect Zeldox, suspensie orala

Forma de prezentare:
Suspensie orala 10 mg/ml; cutie x 1 fl. x 60 sau 240 ml


Indicatii:
Tratamentul schizofreniei.


Doze si administrare:
Oral: Doza de atac: 40 mg de 2 ori pe zi, in timpul meselor. Doza maxima 80 mg de 2 ori pe zi. Doza maxima se poate atinge la nevoie in a 3-a zi de tratament. De regula doza de intretinere este de 20 mg de 2 ori pe zi. La varstnici peste 65 ani si in insuficienta hepatica se reduc dozele. In insuficienta renala nu este necesara reducerea dozelor. intramuscular: 10-20 mg, maxim. 40 mg/zi. Dozele de 10 mg pot fi administrata la 2 ore. Se recomanda pentru tratament de intretinere inlocuirea caii intramusculare cu calea orala. Varstnici peste 65 ani: nu se recomanda calea intramusculara.


Contraindicatii
Hipersensibilitate, sindro congenital de interval QT, IMA recent, insuficienta cardiaca decompensata, aritmii tratate cu antiaritmice din clasa IA si III. Asocierea cu medicamente care prelungesc intervalul QT. sarcina. alaptare. Soferi si activitati de precizie. Asocierea cu alcool.


Atentionari:
Ziprasidona produce, in functie de doza, o prelungire usoara sau moderata a intervalului QT. Prudenta la pacientii cu bradicardie semnificativa. Prudenta in caz de hipokaliemie, hipomagneziemie (creste riscul aritmiilor maligne). Prudenta la cei cu convulsii in antecedente. Prudenta in insuficienta hepatica. Atentie in cazul insuficientei renale si insuficienta hepatica la administrarea intramusculara.


Reactii adverse:
Oral: somnolenta, astenie, cefalee, constipatie, uscaciunea gurii, dispepsie, hipersalivatie, greata, varsaturi, agitatie, acatizie, ameteli, distonie, sindrom extrapiramidal, hipertonie, tremor, tulburari de vedere, dischinezie tardiva (se recomanda reducerea dozei sau intreruperea tratamentului); intramuscular: durere la locul injectiei, astenie, cefalee, hipertensiune arteriala, hipertensiune arteriala ortostatica, diaree, greata, somnolenta, ameteli, acatizie, tahicardie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea