Litera X

#prospect #medicament

Xilina cu adrenalina, solutie injectabila

Prospect Xilina cu adrenalina, solutie injectabila

Compozitie
Fiole de 2 ml continand 0,040 g de clorhidrat de lidocaina si 0,00001 g adrenalina.

Actiune terapeutica
Anestezic local. Asocierea cu adrenalina - substanta vasoconstrictoare - intarzie difuziunea, absorbtia sistemica, prelungeste actiunea anestezica locala, scade riscul toxic si reduce sangerarea.

Indicatii 
Anestezie de infiltratie, anestezie de conducere in interventii de chirurgie generala, buco-maxilo-dentara; anestezie spinala.

Doze si mod de administrare
Infiltratii locale, uzual 1- 2 fiole. Eventual se poate creste doza, nu mai mult de 4 fiole.

Contraindicatii
Nu se utilizeaza la bolnavii cu alergie la lidocaina, insuficienta cardiaca grava si tireotoxicoza. Nu se utillizeaza in anestezia degetelor, a urechilor, a nasului, a penisului sau a scrotului, deoarece poate produce necroze ischemice. Prudenta sau se evita la bolnavii cu hipertensiune arteriala, ateroscleroza avansata, tulburari grave de conducere intracardiaca, cardiopatie ischemica. Prudenta la copii sau bolnavi cu stare generala alterata.

Reactii adverse
Lidocaina provoaca relativ frecvent somnolenta si ameteli, uneori reactii alergice (se face testul de toleranta inaintea administrarii: 1-2 picaturi instilate in sacul conjunctival, 0,2 ml in administrare i.d. pe fata anterioara a antebratului si se asteapta cateva minute). Supradozarea poate produce hipotensiune, paloare, sudoratie, greata, voma, fasciculatii, convulsii, depresie respiratorie, tulburari de ritm si/sau de conducere. Adrenalina poate cauza anxietate, tremor, palpitatii, tahicardie.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea