Wobenzym

Prospect Wobenzym

Indicatii
Wobenzym este indidcat ca medicatie adjumvanta in difereite afeciuni cu componenta iflamatorie: tromboflebita si sindrom posttrombotic, inflamatii ale tractului urogenital, boli reumatice; stari inflamatorii de natura traumatica sau consecutive interventiilor chirurgicale stomatologice si altor interventii minore, inflamatii provocate de iradiere.

Doze si mod de administrare
Doza uzuala la adulti este de 2-3 drajeuri de 3 ori pe zi, administrate cu un pahar cu apa, 1/2-1 ora inaintea meselor de dimineata, pranz si seara. Drajeurile se inghit intacte. Doza maxima este de 10 drajeuri de 3 ori pe zi. tratamentul se face pana la disparitia simptomelor.

Compozitie
Un drajeu gastro-rezistent contine pancreatina 100 mg (echivalent cu 300 U-FIP proteolitice, 4000 U-FIP amilolitice si 4500 U-FIP lipolitice), tripsina 24 mg (echivalent cu 360 U-FIP), chimotripsina 1 mg (echivalent cu 5 ukat), bromelina 45 mg (echivalent cu 225 U-FIP), papaina 60 mg (echivalent cu 90 U-FIP), amilaza 10 mg (echivalent cu 50 U-FIP), lipaza 10 mg (echivalent cu 34 U-FIP), rutozid trihidrat 50 mg si excipientii: nucleu - amidon de porum, stereat de meagneziu, acid stearic, lactoza monohidrat, apa purificata, diozid de siliciu coloidal, talc; strat de drajefiere - zaharoza, talc, carbonat de calciu, acid metacrilic (copolimer tip A), selac, dioxid de titan (E 171), white shade, Yellow orange S (E 110), Ponceau 4R (E 124), polivinil pirolidona, macrogol 6000, dibutil ftalat, ceara galbena, ceara Carnauba.
Cutie cu 2 blistere continand cate 20 drajeuri gastro-rezistente.
Cutie cu 10 blistere continand cate 20 drajeuri gastro-rezistente.
Cutie cu un flacon continand 800 drajeuri gastro-rezistente.

Actiune terapeutica
Brupa farmacoterapeutica: enzime litice si rutozid, de uz sistemic. Cod ATC: produsul nu este prevazut.
Wobenzym este un preparat destinat uzului intern care asociaza diferite enzime litice mai ales enzime proteolitice (tripsina, chimotripsina, bromelina, papaina) si rutozid.
Cercetari experimentale si clinice referitoare la diferite enzime preoteolitice administrate pe cale generala au evidentiat efecte: antiinflamator si antiedematos, antiagregant plachetar si imunomodulator.
Rutozidul, un derivat flavonoidic din grupa vitameinelor P mareste rezistenta caplara, efect operant indeosebi in caz de fragilitate capilara.

Contraindicatii
Nu se cunosc.

Masuri de precautie
Utilizarea Wobenzym obliga la prudenta in caz de deficit de coagulare congenital (de exemplu hemofilie) sau dobandit, insuficienta hepatica avansata, afectiuni renale, interventii chirurgicale planificate sau tendinta la reactii alergice.
Sarcina si alaptare
Studii la animale privind embriotoxicitatea produselor polienzimatice nu au evidentiat evecte ebriotoxice. Totusi utilizarea Wobenzym in timpul sarcinii obliga la prudenta. Nu exista date disponibile privind eliminarea medicamentului prin laptele matern.
Wobenzym nu modifica capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Supradozaj
Dozele mari pot provoca diaree usoara, care dispare dupa intreruperea administrarii produsului fara a necesita alte masuri terapeutice.
Interactiuni
Administrarea concomitenta de Wobenzym cu un antibiotic poate creste concentratia celui din urma la nivelul locului de actiune.

Reactii adverse
Dozele mari de Wobenzym pot provoca senzatie de plenitudine, flatulenta, ocazional greata, consistenta, culoarea si mirosul scaunelor pot fi modificate (fara semnificiatie clinica). Rareori se produc reactii alergice (eruptii cutanate) care dispar repede la intreruperea tratamentului. Au fost semnalate cateva cazuri de reactii anafilactice severe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea