Litera V

#prospect #medicament

Voluven, solutie perfuzabila

Prospect Voluven, solutie perfuzabila

Forma de prezentare si compozitie:
Solutie perfuzabila 6%; 1000 ml solutie perfuzabila contine: Poli(O-2-hidroxietil)amidon 60,00 g (substitutie molara 0,38-0,45; masa moleculara medie 130000); clorura de sodiu 9,00 g (Na+ 154 mmol/l; Cl- 154 mmol/l). Osmolaritate teoretica: 308 mOsm/l; pH: 4,0-5,5; aciditate titrabila: <1,0 mmol NaOH/l; fl. x 250 ml sau 500 ml


Indicatii:
Terapia si profilaxia hipovolemiei.


Doze si mod de administrare:
Perfuzie intravenoasa continua. Primii 10-20 ml trebuie perfuzati cu viteza mica, tinand pacientul sub observatie atenta (datorita posibilelor reactii anafilactice). Doza zilnica si viteza de perfuzare trebuie adaptate in functie de volumul de sange pierdut, de mentinerea sau refacerea hemodinamicii si de hemodilutie (efect de dilutie). Doza maxima este de 50 ml/kg si zi.


Contraindicatii
Supraincarcare volemica (hiperhidratare), incluzand edemul pulmonar; insuficienta renala cu oligurie sau anurie; pacientii dializati; hemoragii intracraniene; hipernatremie severa sau hipercloremie severa; hipersensibilitate cunoscuta la hidroxietilamidon.


Atentionari:
La pacientii cu IC sau disfunctii renale severe se impune individualizarea dozei, din cauza riscului hiperhidratarii. Atentie in cazul bolilor hepatice severe sau tulburari grave de coagulare, de exemplu in cazurile severe de boala von willebrand.


Reactii adverse:
Rar, reactii anafilactoide (hipersensibilitate, simptome usoare asemanatoare gripei, bradicardie, tahicardie, bronhospasm, edem pulmonar noncardiogen). Cresterea concentratiei plasmatice a amilazei, prurit, dilutia corespunzatoare a componentelor sanguine, cum ar fi factorii de coagulare (pot sa apara tulburari de coagulare) sau alte proteine plasmatice si scaderea hematocritului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare