Litera V

#prospect #medicament

Vitamin b complex, sirop

Prospect Vitamin b complex, sirop

Compozitie
Fiecare 5 ml contin: vitamina b1 5 mg; vitamina b2 2 mg; nicotinamida 20 mg; vitamina b6 2 mg; panthenol 3 mg.

Actiune terapeutica
Vitaminele B sunt implicate in metabolismul glucidic, lipidic si proteic. Asocierea acestor vitamine are un efect tonic asupra sistemului nervos si a functiei gastrointestinale; stimularea apetitului si a digestiei; combaterea iritabilitatii, a asteniei.

Doze si mod de administrare
Adulti: 2 - 3 linguri de sirop pe zi. Copiii: 1 - 2 lingurite de sirop pe zi. Copii mici: 1/4 - 1/2 lingurite de sirop de 2 - 3 ori/zi. Siropul poate fi administrat si diluat prin amestecare cu apa, suc de fructe etc. Atentie! Coloratia galbena a urinei se datoreaza Vitaminei B2 .

Indicatii
Beriberi, sub-beriberi, pelagra; pentru profilaxia si tratamentul deficitului de vitamine aparut dupa tratamentul cu antibiotice sau chimioterapice; necesar crescut de vitamine in perioada de convalescenta a unor boli infectioase (boli tropicale), parazitare, diaree sau in perioade de efort, crestere, sarcina; polinevrite si nevrite de diverse cauze; tulburari cardiovasculare asociate cu deficitul de vitamina b1; disgravidie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea