Litera V

#prospect #medicament

Vitam, sirop fara alcool

Prospect Vitam, sirop fara alcool

Compozitie
Fiecare lingurita (5 ml) de sirop contine: vitamina a 1 250 UI; vitamina d3 200 UI; vitamina e 5 mg; vitamina c 20 mg; vitamina b1 0,35 mg; Vvtamina B2 0,4 mg; vitamina b6 0,35 mg; vitamina b12 1,5 g; nicotinamida 4,5 mg; pantotenat de Ca 2,5 mg; acid folic 100 g; biotina 75 g; fier (din sulfatul feros) 5 mg; zinc (din sulfatul de zinc) 4 mg.

Actiune terapeutica
Vitam sirop este o combinatie bine echilibrata de multivitamine, fier, acid folic si zinc. Aceste bioelemente au un rol esential in procesele de crestere si dezvoltare armonioasa a nou-nascutilor si copiilor, in procesele de regenerare tisulara, in mentinerea sanatoasa a tesuturilor, in prevenirea deficientelor vitaminice si a anemiei.
Vitamina A are rol in pastrarea sanatoasa a tesuturilor epiteliale si intervine in sinteza de pigmenti fotosensibili necesari vederii nocturne.
Vitamina D3 regleaza metabolismul calciului si fosforului pentru a normaliza mineralizarea osoasa si formarea dintilor.
Vitamina E mentine integritatea membranelor celulare si functionarea normala a organitelor celulare din diferite tesuturi, inclusiv a tesuturilor musculare si nervoase. vitamina c este utila in sinteza de colagen, refacerea tesuturilor si mentinerea sanatoasa a matricei dintilor si oaselor.
Cele doua vitamine E si C, impreuna, au un puternic efect antioxidant, protejand celulele organismului de actiunea toxica a radicalilor liberi in conditiile unui mediu poluat. vitaminele b1, B2, B6, B12, nicotinamida, pantotenatul de calciu, acidul folic, biotina au un rol important in diferite procese metabolice, in procesele de respiratie tisulara, in maturarea celulelor rosii sanguine si in buna functionalitate a celulelor nervoase. fierul, acidul folic si vitamina b12 din Vitam sirop, au un rol esential in sinteza mioglobinei si hemoglobinei.
Zincul este esential pentru cresterea si dezvoltarea normala a organismului, in formarea de colagen, pentru buna functionalitate a sistemului imunologic, intervine in procesele de vindecare a ranilor si de regenerare tisulara.
De asemenea, fierul si zincul sunt parti integrante ale multor enzime, esentiale pentru procesele de oxidoreducere, inclusiv cele ale carbohidratilor si proteinelor.
Vitam sirop are un gust placut, nu contine alcool si nu contine coloranti sau conservanti. Vitam sirop asigura un aport adecvat de multivitamine, fier, acid folic si zinc pentru necesarul zilnic al acestor elemente, la nou-nascuti si copii si pentru prevenirea deficientelor in diferite situatii fiziologice normale sau in conditii patologice.

Indicatii
Prevenirea si tratamentul deficientelor vitaminice, in deficiente de crestere si dezvoltare la nou-nascuti si copii. Ca supliment nutritional in cazurile de lipsa de apetit si in malnutritie. Boli febrile si in convalescenta. Adjuvant terapeutic in cazurile de anemie la copii si in timpul tratamentului cu antibiotice sau sulfonamide. In cazurile de oboseala fizica sau mentala, lipsa de concentrare, datorate deficientelor vitaminice.

Doze si mod de administrare
Nou-nascuti: 1 lingurita de 2 ori pe zi, dimineata si seara.
Copii: 1 lingurita de 3 ori pe zi, dupa mese.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea