Litera V

#prospect #medicament

Vermin, comprimate

Prospect Vermin, comprimate

Compozitie
Comprimate de 100 mg mebendazolum.

Indicatii
Este indicat pentru tratamentul infestarilor simple sau mixte cu enterobius vermicularis (oxiuroza), Trichuris trichiura (tricocefaloza), Ascaris lumbricoides (ascaridioza), Ancylostoma duodenale, Necator americanus (ankilostomiaza), Strongyloides stercoralis (strongiloidioza), Taenia spp. (teniaza).

Doze si mod de administrare
Enterobiaza: 1 tableta sau 5 ml de suspensie administrate ca singura doza. De vreme ce reinfectiile cu Enterobius vermicularis sunt foarte frecvente, se recomanda ca tratamentul sa fie repetat dupa 2 si 4 saptamani, mai ales in cadrul programelor de eradicare.
Ascaridioza, tricocefaloza, ankilostomiaza si infectii mixte: 1 tableta de 2 ori pe zi sau 5 ml suspensie dimineata si seara timp de 3 zile consecutiv. Acest dozaj se aplica atat la copii cat si la adulti.
Teniaza si strongiloidioza: adulti: desi au fost obtinute rezultate favorabile si la doze mai mici, este recomandabil a se prescrie 2 tablete de 2 ori pe zi sau 2 x 5 ml dimineata si seara timp de 3 zile consecutiv, pentru a obtine vindecarea completa. Chiar si la aceasta doza ridicata, efectele secundare sunt rare. Doza pentru copii este mentinuta la 1 tableta de 2 ori pe zi sau 1 x 5 ml de doua ori pe zi timp de 3 zile consecutiv. Nu sunt necesare masuri speciale cum ar fi regimul dietetic sau folosirea laxativelor. Flaconul cu suspensie se agita inainte de folosire. La copii sub 1 an, vezi \"Precautii\"".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea