Litera V

#prospect #medicament

Vasonit retard, comprimate filmate

Prospect Vasonit retard, comprimate filmate

Compozitie
Fiecare comprimat filmat contine 600 mg pentoxifilina.

Actiune tearapeutica
Pentoxifilina este un derivat xantinic cu actiune vasodilatatoare si de sporire a elasticitatii eritrocitelor; se utilizeaza atat in tratamentul tulburarilor circulatorii ale membrelor, cat si al vaselor cerebrale. Spre deosebire de alti derivati ai metilxantinei, pentoxifilina nu are efect stimulativ asupra sistemului nervos central. Prin modul sau de conditionare, produsul Vasonit retard asigura o actiune prelungita.

Indicatii
tulburari circulatorii ale membrelor, indeosebi in boala "privitorilor de vitrine".

Doze si mod de administrare
Comprimatele se vor administra oral fara a fi zdrobite, cu lichid, dupa mese. Doza zilnica va fi stabilita de catre medic, urmand a fi respectata cu strictete de catre pacient. in medie, se va administra cate un comprimat de 1-2 ori/zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la pentoxifilina, cofeina, teobromina, teofilina; infarct miocardic acut; hemoragii ale vaselor mari; hemoragii retiniene; predispozitie la hemoragii retiniene in hipertensiune si diabet; perioada de sarcina si alaptare.

Masuri de precautie
In urmatoarele afectiuni pentoxifilina se va administra doar dupa ce se iau masuri stricte de precautie: scleroza sau stenoza vaselor coronariene sau cerebrale asociate cu hipertensiune arteriala; aritmii cardiace severe; hipotensiune arteriala pronuntata.
De asemenea, se vor avea in vedere urmatoarele: tratamentul cu pentoxifilina va fi intrerupt la aparitia unei hemoragii retiniene; daca exista contraindicatii sau daca pacientul resimte efecte secundare in timpul tratamentului, acestea vor fi semnalate pentru a intra in atentia medicului curant; in caz de insuficienta cardiaca se impune un tratament prealabil cu glicozide cardiotonice.
Sarcina si alaptare: aparitia unei sarcini in timpul tratamentului cu pentoxifilina trebuie imediat semnalata medicului.
Efecte asupra capacitatii de conducere auto sau de exploatare a altor masini: se recomanda prudenta in administrarea pentoxifilinei la conducatorii auto sau la persoanele ce deservesc utilaje, datorita posibilitatii de aparitie a simptomului de vertij.

Reactii adverse
Frecvent: tulburari digestive (inapetenta, greata, voma, pirozis, dureri gastrice, diaree); reactii cutanate; cefalee, ameteli.
In cazuri rare: valuri de caldura, palpitatii, simptome asemanatoare cu cele din stenoza vaselor coronariene, hipotensiune arteriala.
In cazuri izolate: tulburari de ritm cardiac, icter, modificari ale tabloului sangvin, trombocitopenii, predispozitie la hemoragii ale pielii, mucoaselor si ale tractului digestiv.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gingivitele la feline

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea:  Implantul dentar la caine

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare