Litera V

#prospect #medicament

Vaccin tifoidic liofilizat pentru uz intradermic, fiole

Prospect Vaccin tifoidic liofilizat pentru uz intradermic, fiole

Compozitie
vaccinul tifoidic liofilizat pentru administrarea intradermica este un amestec de culturi de S. typhi inactivate prin incalzire la 56C timp de o ora, uscate prin liofilizare, cu o concentratie de 2,5 miliarde germeni/ml (vaccin pentru copii) si 5 miliarde germeni/ml (vaccin pentru adulti)

Actiune trapeutica
vaccinul tifoidic este un produs profilactic care, prin stimularea specifica a mijloacelor de aparare celulara si umorala, confera organismului imunitate fata de febra tifoida.

Indicatii
In profilaxia febrei tifoide.

Doze si mod de administrare
Din vaccinul liofilizat, dupa suspensionare (1 ml sau 5 ml diluent la o fiola de produs liofilizat de 1 ml si respectiv 5 ml) si omogenizare, se injecteaza 0,1 ml in regiunea deltoidiana strict intradermic.
Vaccinul de 2,5 miliarde germeni/ml se utilizeaza la copiii pana la 12 ani, iar vaccinul de 5 miliarde germeni/ml se administreaza la persoanele peste 12 ani.
Vaccinul suspensionat se foloseste in aceeasi zi.
Grupele de varsta si ritmul inocularilor sunt stabilite de Ministerul Sanatatii.

Contraindicatii
Inainte de vaccinare este obligatoriu a se lua anamneza si a se face controlul sumar al fiecarui individ care urmeaza a fi vaccinat.
Sunt considerate drept contraindicatii bolile infectioase acute si convalescenta lor, cardiopatiile decompensate, angina pectorala sau infarctul miocardic in antecedente, maladia hipertensiva, ulcerul gastro-duodenal, nefrita acuta si cronica, insuficienta hepatica, diabetul, starile alergice (astm bronsic, eczeme etc.), graviditatea, bolile insotite de casexie, afectiuni ale sistemului nervos central (scleroza multipla etc.), bolile autoimune.

Reactii adverse
Dupa vaccinare pot surveni reactii generale si locale care incep la cca 3-5 ore dupa inoculare, ating un maxim la 10-14 ore si se sting dupa 24-48 ore.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea