Litera U

#prospect #medicament

Ultraproct, ung.

Prospect Ultraproct, ung.

Indicatii:
hemoroizi, fisuri anale superficiale, inflamatii rectale.

Contraindicatii
Ultraproct nu va fi indicat in infectii specifice ale pielii (sifilis, tuberculoza), varicela si reactii ale vaccinului antivaricelic in zona de tratament. in afectiuni micotice este necesara o terapie antimicotica concomitenta. in primele trei luni de sarcina, nu se recomanda nici un fel de tratament local cu produse continand corticoizi.

Reactii adverse:
in cazuri rare pot aparea reactii alergice locale. La o folosire indelungata (peste 4 saptamani), nu se exclud modificari locale ale tegumentului (cum ar fi atrofia tegumentului).

Compozitie:
1 g unguent contine 0,92 mg fluocortolon-21-pivalat, 0,95 mg fluocortolon-21-hexanoat si 5 mg cinchocainhidrochlorid.

Administrare:
Ultraproct se va aplica de preferinta dupa scaun si in urma unei atente toalete locale. Ameliorarea de cele mai multe ori rapida nu trebuie sa determine intreruperea precoce a tratamentului. Pentru a se evita recidivele, chiar si dupa disparitia simptomelor, trebuie continuat tratamentul cel putin 1 saptamana, dar la intervale mai rare, numai 1 data pe zi, fara a se depasi insa o perioada totala a tratamentului de 4 saptamani. Daca nu exista o alta indicatie, se va administra unguentul de doua ori pe zi, iar in prima zi, pentru o mai rapida calmare a simptomelor, pana la 4 ori. Recomandari suplimentare: incercati sa adoptati un mod de viata care sa va permita luarea unor masuri de evitare si calmare a afectiunilor descrise anterior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului