Litera U

#prospect #medicament

Ultraproct, supozitoare

Prospect Ultraproct, supozitoare

Indicatii
Hemoroizi, fisuri anale superficiale, inflamatii rectale.

Doze si mod administrare
Ultraproct se va aplica de preferinta dupa scaun si in urma unei atente toalete locale. Ameliorarea, de cele mai multe ori rapida, nu trebuie sa determine intreruperea precoce a tratamentului. Pentru a se evita recidivele, chiar si dupa disparitia totala a simptomelor, se vor utiliza Ultraproct supozitoare inca cel putin 1 saptamana, dar la intervale mai mari (la fiecare doua zile, 1 supozitor), fara ca tratamentul sa depaseasca in total 4 saptamani. Daca nu exista alte indicatii, se va introduce zilnic 1 supozitor adanc in anus. In cazul simptomelor grave se vor putea folosi in prima zi de 2-3 ori cate 1 supozitor. Daca nu exista o alta indicatie, se va administra unguentul de doua ori pe zi, iar in prima zi, pentru o mai rapida calmare a simptomelor, pana la 4 ori.
Recomandari suplimentare: incercati sa adoptati un mod de viata care sa va permita luarea unor masuri de evitare si calmare a afectiunilor descrise anterior.

Actiune terapeutica
Cinchocainhidrochlorid este o substanta anestezica actionand local prin inhibarea temporara a cai de conducere a durerii la nivelul fibrei nervoase.
Iritarea tegumenului si a mucoaselor in timpul proceselor inflamtorii se manifestata prin roseata, durere si edem local se datoreaza extravazarii de substante proinflamatorii pe la nivelul vaselor sangvine. Fluocortolon care este un corticosteroid are rolul de a reduce procesul inflamator local si implicit manifestarile clinice locale

Compozitie
1 supozitor contine 0,61 mg fluocortolon-21-privalat, 0,63 mg fluocortolon-21-hexanoat si 1 mg cinchocainhidrochlorid. 1 g unguent contine 0,92 mg fluocortolon-21-pivalat, 0,95 mg fluocortolon-21-hexanoat si 5 mg cinchocainhidrochlorid.

Contraindicatii
Ultraproct nu trebuie utilizat in cazul unor infectii specifice ale pielii (sifilis, tuberculoza), varicela si reactii ale vaccinului antivaricelic in zona de tratament. In afectiuni micotice este necesara o terapie antimicotica concomitenta. In primele trei luni de sarcina nu se recomanda nici un fel de tratament local cu produse continand corticoizi.

Reactii adverse
In cazuri rare pot aparea reactii alergice locale. La o folosire indelungata (peste 4 saptamani), nu se exclud modificari locale ale tegumentului (ex. atrofia tegumentului).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea