Litera T

#prospect #medicament

Tricomicon, comprimate vaginale

Prospect Tricomicon, comprimate vaginale

Indicatii
Curativ: vaginite microbiene (cu germeni piogeni banali sau cu agenti anaerobi); vaginite tricomoniazice (in asociere cu Metronidazol - per os, afara de primul trimestru al sarcinii cand tratamentul per os nu este indicat); vaginite micotice generate de Candida, Torulopsis etc.; vaginite mixte (bacterioparazitofungice). Profilactic: la femei tratate cu antibiotice, corticosteroizi, imunosupresoare, citostatice; la gravide cu antecedente micotice, in ultima luna de sarcina; inainte de interventii endouterine (histero-salpingografie, hidrotubatie, biopsie de endometru), inainte si dupa interventii chirurgicale in regiunea cervicala, vaginala, vulvara.

Doze si mod de administrare
In vaginopatiile acute (tricomoniazice, micotice, microbiene) 2 comprimate zilnic (dimineata si seara, profund intravaginal), timp de 3 - 4 zile, apoi cate 1 comprimat pe zi. In infectii vaginale cronice, 1 comprimat zilnic. Profilactic: 1 comprimat la 3-7 zile. Inainte de intrebuintare preparatele se umecteaza cu apa, aproximativ 30 de secunde. Tratamentul nu se intrerupe in timpul menstrelor.

Compozitie
Comprimate continand 0,225 g metronidazol, 0,100 g cloramfenicol, 0,075 g (250000 u.i.) Nistatin.

Actiune terapeutica
Tricomicon este un preparat cu activitate polivalenta, cuprinzand intreaga biocenoza vaginala, ceea ce este deosebit de important, dat fiind ca, vaginopatiile infectioase sunt, in general, plurifactoriale, generate de doi sau mai multi agenti patogeni. metronidazolul din formula, cel mai eficace tricomonacid cunoscut, mai include in spectrul sau de actiune: Entamoeba hystolytica, germeni microbieni strict anaerobi si spirochete anaerobe. cloramfenicolul actioneaza bacteriostatic asupra florei microbiene aerobe, a ricketsiilor si micoplasmelor, este activ si asupra germenilor anaerobi, potentand actiunea tricomonacida si anaerobogermicida a metronidazolului. Nistatinul este foarte activ fata de speciile genului Candida, Torulopsis, etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea