Litera T

#prospect #medicament

Tredaptive, comprimate

Prospect Tredaptive, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate cu eliberare modificata cu 1000 mg acid nicotinic si 20 mg laropiprant; cutie x 1 blist. x 14 sau 28 comprimate


Indicatii:
Tratamentul dislipidemiei, in special la pacientii cu dislipidemie mixta combinata (caracterizata prin concentratii crescute de ldl-colesterol si trigliceride si concentratii scazute de hdl-colesterol) si la pacientii cu hipercolesterolemie primara (familiala heterozigota si nonfamiliala), singur sau in asociere cu statine.


Doze si mod de administrare:
Doza initiala este de un comprimat o data pe zi, seara. Dupa patru saptamani, se recomanda trecerea la doza de intretinere de 2 comprimate seara la culcare.


Contraindicatii
Hipersensibilitate. disfunctie hepatica semnificativa sau inexplicabila. ulcer peptic activ. hemoragie arteriala.


Atentionari:
Precautii la pacientii care consuma cantitati mari de alcool etilic si/sau au antecedente de boala hepatica; la pacienti cu factori predispozanti pentru rabdomioliza; pacienti cu disfunctie renala; pacienti cu angina instabila sau in faza acuta a IM; pacienti cu guta.� Pacientii diabetici sau potential diabetici trebuie monitorizati cu atentie. Poate fi necesara ajustarea dietei si/sau tratamentului hipoglicemiant. Nu trebuie utilizat in timpul sarcinii, cu exceptia cazurilor in care este absolut necesar.


Reactii adverse:
Hiperemie cutanata tranzitorie; ameteli, cefalee, parestezii; diaree, dispepsie, greata, varsaturi; eritem, prurit, eruptii cutanate tranzitorii, urticarie; cresteri ale valorilor ALT si/sau AST, glicemiei in conditii de repaus alimentar, acidului uric; cresteri ale valorilor CK, bilirubinei totale, scaderi ale valorilor fosforului si ale numarului de trombocite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea