Litera T

#prospect #medicament

Tp 1 serono, fiole

Prospect Tp 1 serono, fiole

Compozitie
Flacon cu 10 mg, 25 si 50 mg thymostimulina liofilizata.

Actiune terapeutica
Imunomodulator. Produsul este un complex de polipeptide extrase din timus de bovine si actioneaza ca imunostimulant, ameliorand reactivitatea imunitara la pacientii cu imunodeficienta primara sau secundara. Substanta favorizeaza maturizarea limfocitelor T si stimularea limfocitelor B, realizandu-se astfel o crestere atat a imunitatii cat si a anticorpilor.

Indicatii
imunodeficienta primara (aplazie timica congenitala, candidoza cronica cutaneo-mucoasa, ataxie telangiectazica, sindrom Wiskott-Aldrich, dermatite atopice netratabile). Adjuvant in tratamentul unor afectiuni insotite de imunodeficienta prin afectarea imunitatii mediate celular (hepatita cronica activa, bronhopneumopatii virale, varicela hemoragica, infectii recurente cu herpes simplex, melanom malign, tumori inoperabile ale tractului digestiv, infectii supraadaugate unor afectiuni neoplazice, infectii la persoane varstnice, sarcoidoza, boala Hodgkin, afectiuni pleurale maligne).

Doze si mod de administrare
In general, se administreaza 1 mg/kg corp/zi i.m., timp de o saptamana, apoi aceeasi doza zilnica se repeta de 2-3 ori pe saptamana cateva saptamani sau luni. In cursul infectiilor acute, in special la copii, tratamentul va fi intrerupt imediat ce se obtin rezultate favorabile, chiar daca aceasta se produce dupa cateva zile.

Contraindicatii
Alergie la produs.

Reactii adverse
Rar pot aparea reactii adverse, algii la locul administrarii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea