Litera T

#prospect #medicament

Tonocalcin alfa, solutie injectabila

Prospect Tonocalcin alfa, solutie injectabila

Forma de prezentare
Solutie injectabila 100 UI/ml; ct. x 5 f. x 1 ml


Indicatii
Osteoporoza. dureri osoase asociate cu osteoliza sau osteopenie. boala paget osoasa. hipercalcemie si crize de hipercalcemie. Tulburari neurodistrofice. pancreatita acuta.


Dozare si mod de administrare
Osteoporoza: Inj.: 50-100 UI zilnic sau la 2 zile, s.c. sau i.m. Spray nazal: 100-200 UI zilnic sau la 2 zile, in doza unica sau divizata. Dureri osoase asociate cu osteoliza si/sau osteopenie: Injectabil: 100-200 UI/zi, perf. i.v. lenta sau injectabil s.c. sau i.m. in doze divizate pe tot parcursul zilei. Spray nazal: 200-400 UI/zi (max. 200 UI/ doza). Boala Paget: Inj.: 100 UI zilnic sau la 2 zile, s.c. sau i.m. Spray nazal: 200 UI zilnic, in doza unica sau divizata (max. 400 UI/ zi in doze divizate). Hipercalcemie: Tratament de urgenta: Injectabil: 5-10 UI/kg/zi prin perfuzie i.v. in 500 ml ser fiziologic normal, timp de cel putin 6 ore, sau prin inj. i.v. lenta, in 2-4 doze divizate. Hipercalcemie cronica: Injectabil.: 5-10 UI/kg/zi, inj. s.c. sau i.m. Spray nazal: 200-400 UI/zi (max. 200 UI/ doza). Tulburari neurodistrofice: Inj.: 100 UI/zi, s.c. sau i.m., 2-4 sapt., apoi 100 UI la 2 zile, 6 saptamani. Spray nazal: 200 UI/zi in doza unica, 2-4 sapt., apoi 200 UI la 2 zile, timp de 6 sapt. Pancreatita acuta: Inj.: 300 UI prin perfuzie i.v., max. 6 zile consecutiv.


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari
Copii. Pacienti cu rinita cronica care primesc calcitonina intranazal. Pacienti predispusi la reactii alergice. Nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului.


Reactii adverse
Greata, varsaturi, ameteala, eritem facial insotit de senzatie de caldura; poliurie si frisoane; reactii de tip anafilactic cu tahicardie, hTA si colaps.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Stiati ca si animalele de companie au probleme dentare?

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea: Gingivitele la feline

Expertul Acasa.ro, Dr. Raluca-Ioana Nedelea, medic stomatolog

Pune o intrebare