Litera T

#prospect #medicament

Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate

Prospect Tisasen a+b 10 mg, tablete filmate

Compozitie
Ingredientul activ al Tisasen 10mg tablete filmate este senozid A si B, 10mg pe tableta. In tabletele filmate se afla de asemanea ingrediente inactive coloidal anhidrous silica, stearat de magneziu si celluloza microcristalina.

Indicatii
Tisasen este un laxativ. El poate fi folosit pentru o scurta perioada de tratamnet al constipatiei. El poate fi deasemenea folosit ca laxativ (purgativ) inaintea examinari X raze, endoscopice sau preoperator.

Doze si mod de administrare
Dupa indicatiile medicului curant.
Ca laxative Tisasen se foloseste pe o perioada scurta, nu mai mult de o saptamana.
La adulti si la copii peste 12 ani 20 mg/zi seara la culcare. Ca purgativ doza zilnica este de 20 si 40 mg/zi seara la culcare.Tisasen A+B nu se administreza la copii de 12 ani sau la tineri.

Contraindicatii
Nu se administreza Tisasen daca pacientul este hipersensibil la oricare din ingredienti. Nu se ia Tisasen inainte de a vorbi cu medicul curant daca aveti urmatoarele simptome: greata , varsaturi sau alte semne de apendicita (febra, dureri in fosa iliaca drepta), abdoment acut chirurgical, fecalom, dureri abdominale nediagnosticate.
Sarcina si lactatie.

Reactii adverse
Rareori, tranzitoriu poate apare flatulenta sau dureri abdominale. Administrarea pelungita poate produce diaree cu pierdere de apa si electoliti (potasiu), deasemanea este posibil sa produca o tulburare functionala a colonului. Senozidele pot colora in galben brun sau rosu urina. Daca aveti acestea sau oricare alte efecte secundare, anuntati medicul curant.
Interactiuni
In cazul in care se utilizeaza medicamente: antiaritmice, diuretice, digitalice si corticosteroizi consultati medicul inaintea inceperii tratamentului cu Tisasen.
Interactiuni speciale
Nu se va folosi medicamentul dupa data expirarii inscrisa pe cutie si blister.
Nu lasati medicamentul la indemana copiilor.
Daca aveti nedumeriri intrebati medicul curant sau farmacistul.
A se pastra la temperatura cuprinsa intre 15–30 grade Celsius, la loc uscat, in cutia originala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea