Litera T

#prospect #medicament

Tiroida forte, draj.

Prospect Tiroida forte, draj.

Indicatii:

Hormonii tiroidieni cuprinsi stimuleaza metabolismul tisular, favorizeaza cresterea, sensibilizeaza la actiunea catecolaminelor, inhiba secretia de tirotrofina.
Corecteaza fenomenele de hipotiroidism; efectul este lent (maxim dupa 8-10 zile de tratament) si prelungit.

Contraindicatii

Alergie la preparatul de tiroida, hipertiroidism, insuficienta cardiaca, infarct de miocard (fara hipotiroidism), miocardita, boala Addison si hipopituitarism, netratate; prudenta sau se evita in cardiopatiile ischemice, aritmiile ectopice la hipertensivi; prudenta la bolnavii cu anorexie si denutritie, in tuberculoza, in diabet (efect hiperglicemiant).

Atentie la doza!
Contine iod mai mult decat preparatele obisnuite (straine) de tiroida. Hormonii tiroidieni pot creste necesarul de insulina sau antidiabetice orale, prudenta cand se administreaza simpatomimetice, anticoagulante orale (risc de supradozare a acestora), antidepresive triciclice (potentare reciproca); colestiramina micsoreaza absorbtia hormonilor tiroidieni.

Reactii adverse:

Dozele terapeutice pot provoca initial palpitatii, dureri angioase, crampe musculare;
- tratamentul intensiv poate fi cauza de tahicardie, aritmii, insuficienta cardiaca, diaree, neliniste, insomnie, mai rar tulburari psihotice, cefalee, slabiciune musculara, congestie si sudoratie, pierdere in greutate, glicozurie, hipercalciurie (la copii);
- rareori reactii alergice.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului