Litera T

#prospect #medicament

Timorom, solutie oftalmica

Prospect Timorom, solutie oftalmica

Compozitie
Colir continand timolol maleat 0,25%

Actiune terapeutica
Scade presiunea intraoculara prin actiune blocanta beta-adrenergica; efectul local incepe dupa circa 20 de minute, este maxim la 1-2 ore si se mentine pana la 24 ore stabilizarea eficacitatii terapeutice necesita uneori cateva saptamani de tratament.

Indicatii
Glaucom cronic cu unghi deschis, unele cazuri de glaucom secundar.

Doze si mod de administrare
Instilatii conjunctivale, la inceput cate o picatura de doua ori/zi, la nevoie cate 2 picaturi de 2 ori/zi, pentru mentinerea efectului este uneori suficienta o singura instilatie pe zi. La nevoie se poate asocia cu pilocarpina, anticolinesterazice sau acetazolamida.

Contraindicatii
Astm bronsic, afectiuni pulmonare obstructive avansate, bradicardie sinusala, bloc atrio-ventricular de gradul 2 si 3, insuficienta cardiaca, soc cardiogen, alergie la timolol. Timololul poate creste efectul hipotensiv si bradicardizant al blocantelor canalelor calciului, blocantelor beta-adrenergice (administrate oral) si reserpinei. beta-blocantele figureaza pe lista substantelor dopante (contraindicate la sportivi).

Reactii adverse
Ocazional iritatie oculara, tulburari de vedere, diplopie, ptoza palpebrala, scaderea sensibilitatii corneene; sunt posibile si reactii adverse sistemice: bradicardie, bloc cardiac, decompensare cardiaca, hipotensiune, senzatie de rece in extremitati, bronhospasm cu dispnee (mai ales la astmatici), greata, cefalee, ameteli, astenie, stare depresiva, eruptii cutanate

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea