Litera T

#prospect #medicament

Ticlopidin, comprimate filmate

Prospect Ticlopidin, comprimate filmate

Forma de prezentare:
Comprimate filmate 250 mg; cutie 2 blist. 10 comprimate


Indicatii:
Profilaxia riscului de accident vascular cerebral si de tulburari ischemice (trombotice) ale creierului; stari precursoare ale accidentelor vasculare. Profilaxia insuficientei circulatorii cu ocluzie trombotica la nivelul membrelor. Corectarea tulburarilor plachetare determinate de interventii chirurgicale sau hemodializa cronica.


Doze si recomandari:
250 mg de 2 ori/zi, in timpul mesei. in insuficienta hepatica si/sau insuficienta renala moderata, dozele trebuie micsorate.


Contraindicatii
Hipersensibilitate; diateze hemoragice, leziuni organice cu potential hemoragic; boli hematologice cu timp de sangerare crescut; insuficienta hepatica sau insuficienta renala severe, agranulocitoza in antecedente, leucopenie, trombocitopenie.


Atentionari:
Ticlopidina nu este indicata pentru profilaxia trombozei la persoane sanatoase; monitorizare hematologica; prudenta in risc de sangerare, interventii chirurgicale, insuficienta hepatica, insuficienta renala severa; interactiuni medicamentoase cu ains, antiagregante plachetare, anticoagulante orale,heparina, salicilati si/sau derivati salicilici, trombolitice, teofilina, fenitoina, antiacide; sarcina si alaptare; soferi si activitati de precizie.


Reactii adverse:
Hemoragii, greata si diaree usoara, neutropenie, aplazie medulara, pancitopenie, purpura trombocitopenica, anemie hemolitica, rash maculopapular sau urticarie, prurit, hepatita, icter colestatic, vertij, cefalee, slabiciune, pierderea apetitului, somnolenta, tinitus, palpitatii, nervozitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea