Litera T

#prospect #medicament

Thycapzol, comprimate

Prospect Thycapzol, comprimate

Compozitie
Comprimate a 5 mg thiamazol.

Actiune terapeutica
Antitiroidian, actionand prin depresia formarii hormonului tiroidian. Efectul sau principal este de a reduce formarea de triiodotiroxina si tiroxina. Timpul de injumatatire in plasma este de 4-5 ore. Thiamazolul se acumuleaza in glanda tiroida. Timpul de injumatatire din glanda tiroida este mai lung decat cel plasmatic.

Indicatii
Hipertiroidie.

Doze si mod de administrare
Tratamentul trebuie strict individualizat. In hipertiroidia severa: initial 30-60 mg pe zi, divizate in 3 prize, continuandu-se cu doze de intretinere de 5-20 mg pe zi. In hipertiroidia medie: initial 20 mg pe zi in 3 prize, apoi doze de intretinere de 5-10 mg pe zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la produs. in timpul sarcinii se impune aprecierea riguroasa a raportului risc-beneficiu terapeutic, avand in vedere ca produsul trece prin placenta. La femeile care alapteaza, tratamentul se administreaza numai dupa intreruperea alaptarii, deoarece produsul trece in laptele matern.

Reactii adverse
Pot aparea reactii minore, ca: rash, epigastralgii, artralgii, icter, si majore, dar foarte rare, ca granulocitopenie sau agranulocitoza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea