Thrombo ass, comprimate filmate

Prospect Thrombo ass, comprimate filmate

Indicatii
Reducerea riscului unor ocluzii coronariene ulterioare in cazuri de infarct miocardic in antecedente. reducerea aparitiei ocluziilor vasculare dupa interventii chirurgicale in sfera vasculara, ca de exemplu bypass coronarian.

THROMBO ASS 100 mg este indicat in situatiile care necesita impiedicarea formarii cheagurilor de sange:
- prevenirea repetarii infarctului miocardic,
- reducerea mortalitatii şi tendintei la imbolnavire dupa infarct miocardic,
- reducerea mortalitatii şi tendintei la imbolnavire in cadrul angorului stabil şi instabil (durere de piept ce apare cand sangele nu ajunge in cantitate suficienta la inima, produsa prin ingustarea arterelor inimii),
- prevenirea formarii cheagurilor dupa angioplastie şi bypass coronarian (operatii chirurgicale in scop de dilatare a arterelor coronare),
- prevenirea repetarii accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii şi infarctului cerebral (produse cand oxigenarea unei portiuni de creier este total sau partial intrerupta de un cheag de sange).
- prevenirea trombozei vaselor coronariene la pacientii cu factori multipli de risc, profilaxia trombozei venoase şi a embolismului pulmonar.

Doze si mod de administrare
Comprimatele filmate trebuie inghitite cu o cantitate de lichid.
Luati intotdeauna Thrombo Ass 100 mg exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sadiscutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Angina pectorala instabila, profilaxia recidivei infarctului miocardic, dupa interventii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) si a infarctului cerebral: doza recomandata este de 100-300 mg acid acetilsalicilic pe zi (1 – 3 comprimate Thrombo Ass 100 mg).

Infarct miocardic acut, profilaxia trombozei venoase si a embolismului pulmonar: doza recomandata este de 100 mg acid acetilsalicilic pe zi (un comprimat Thrombo Ass 100 mg).

Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacientii cu factori multiplii de risc: doza recomandata este de 100 – 200 mg acid acetilsalicilic pe zi (1 – 2 comprimate Thrombo Ass 100 mg sau de 300 mg acid acetilsalicilic (3 comprimate Thrombo Ass 100 mg) la intervale de 2 zile.

Comprimatele trebuie administrate dupa mese, cu mult lichid. Comprimatele trebuie inghitite intregi, nesfaramate.

Daca luati mai mult decat trebuie din Thrombo Ass 100 mg
Daca ati luat mai multe comprimate de Thrombo Ass 100 mg decat trebuia, adresati-va medicului dumneavoastra sau mergeti la cel mai apropiat spital.

Simptomele supradozajului includ: zgomote in urechi, scaderea auzului, dureri de cap, ameteli, greata, confuzie, iar in cazuri mai severe, febra, afectarea grava a respiratiei, scaderea glucozei din sange, cresterea ritmului respiratiei, acumularea de corpi cetonici in sange.

Daca uitati sa luati Thrombo Ass 100 mg
Daca ati uitat sa luati un comprimat de Trombo Ass 100 mg la timp, luati imediat ce va aduceti aminte.

Totusi, daca este timpul pentru doza urmatoare, nu mai luati doza uitata si reveniti la schema de administrare obisnuita.

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca incetati sa luati Thrombo Ass 100 mg

Medicul dumneavoastra va va spune cat va dura tratamentul cu Thrombo Ass 100 mg.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie
Thrombo ASS 50 mg: 1 comprimat filmat contine 50 mg acid acetilsalicilic (ASA). Thrombo ASS 100 mg: 1 comprimat filmat contine 100 mg acid acetilsalicic (ASA).
Actiune terapeutica: acidul acetilsalicilic inhiba coagularea sangvina si, de aceea, reduce formarea trombilor. Administrarea ASA sub forma de comprimate rezistente la actiunea sucului gastric reduce efectele adverse gastrointestinale ale acestuia.

Contraindicatii
Produsul nu trebuie folosit in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate la salicilati, ulcer gastric si duodenal, tendinta la sangerare, deficiente trombocitare si hemofilie, insuficienta renala si calculi renali.

Nu luati Thrombo Ass 100 mg

• daca sunteti alergic (hipersensibil) la acidul acetilsalicilic, alti salicilati sau la oricare dintre celelalte componente ale Thrombo Ass 100 mg;
• daca suferiti de afectare renala;
• daca aveti sangerari prelungite la nivelul plagilor, acumulare de sange in muşchi, articulatii sau sub piele;
• daca sunteti gravida in ultimele luni;
• daca aveti tulburari ale ciclului menstrual (in sensul prelungirii lui şi hemoragii in afara ciclului menstrual);
• daca aveti ulcer gastric sau duodenal activ;
• daca ati luat aspirina (sau alte medicamente asemanatoare) şi ati avut probleme cu respiratia;
• daca prezentati oxalurie (eliminarea in exces prin urina a acidului oxalic sau oxalatilor).

Aveti grija deosebita cand utilizati Thrombo Ass 100 mg
- ati avut in trecut probleme cu respiratia daca ati luat aspirina (sau alte medicamente asemanatoare);
- la copii sub 12 ani;
- suferiti interventii chirurgicale, chiar minore (extractie dentara).

Ce trebuie sa evitati cand luati acest medicament?
Efectul tratamentului poate fi influentat in cazul in care acidul acetilsalicilic este administrat concomitent cu alte medicamente utilizate pentru:
• impiedicarea formarii cheagurilor de sange (de exemplu warfarina)
• rejetul de organ dupa transplant (ciclosporina, tacrolimus)
• hipertensiune arteriala (de exemplu diuretice şi inhibitori de enzima de conversie)
• durere şi inflamatie (de exemplu steroizi sau medicamente antiinflamatoare)
• guta (probenecid)
• cancer sau artrita reumatoida (metotrexat)

Inainte de a utiliza acid acetilsalicilic informati-va medicul despre medicamentele pe care le luati. Daca utilizati acid acetilsalicilic in mod regulat, cereti sfatul medicului dumneavoastra inainte de a lua orice alt medicament (inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala).
Folosirea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.

Daca luati simultan Thrombo Ass 100 mg cu alte medicamente, efectul acestora poate fi crescut sau scazut.
Creşte:
• efectul antitrombotic al unor medicamente, de exemplu: derivati cumarinici, heparina, dipiramidol, sulfinpirazona;
• efectul de scadere a glucozei din sange a unor medicamente (sulfoniluree);
• reactiile adverse ale metotrexatului, medicamentelor nesteroidiene utilizate pentru scaderea febrei şi a inflamatiei;
• riscul sangerarilor la nivelul stomacului şi intestinului, daca sunteti in tratament cu glucocorticoizi sau daca ati consumat alcool;
Scade:
• efectul medicamentelor ce elimina apa (spironolactona, furosemida)
• efectul medicamentelor ce elimina uratii (probenecida,sulfinpirazona)
• efectul unor medicamente ce scad tensiunea arteriala

Masuri de precautie
Se recomanda precautie in urmatoarele cazuri: hipersensibilitate cunoscuta la alte analgezice, astm bronsic, afectiuni metabolice care duc la anemie, afectiuni gastrointestinale (de ex. gastrita), afectiuni hepatice si/sau renale.
Sarcina si alaptare: nu trebuie administrat ASA in ultimele trei luni de sarcina. ASA administrata perinatal poate duce la sangerari prelungite pentru mama si pentru copil. Administrarea pe un numar mare de oameni nu a evidentiat efecte embriotoxice. Efecte teratogenice ale ASA au fost demonstrate in cazul animalelor pentru doze de la dublul dozelor maxime administrate la om, respectiv 8 g zilnic. In uz uman, nu a fost gasit nici un risc teratogenic. In primele 6 luni de sarcina si in cursul alaptarii, ASA poate fi luat numai in doza mica si, pe cat posibil, in doza unica, numai la recomandarea medicului.
Interactiuni medicamentoase: administrarea concomitenta a altor medicamente impreuna cu ASA poate duce la cresterea sau scaderea efectelor acelor medicamente. Cresterea: efectului medicamentelor anticoagulante, riscului hemoragiilor gastrointestinale in cazul administrarii concomitente cu glucocorticoizi sau alcool, efectelor dorite si nedorite ale medicamentelor antiinflamatoare, efectelor dorite si nedorite ale metotrexatului, efectului de scadere a glicemiei a antidiabeticelor orale. Scaderea: efectului medicamentelor diuretice (spironolactona si furosemid), efectului medicamentelor care influenteaza secretia de acid uric (probenecid, sulfinpirazona). In cazul administrarii prelungite de produse farmaceutice pentru tratarea hiperaciditatii gastrice, ar putea fi necesara o crestere a dozei de ASA. Daca anumite substante antiinfectioase sunt luate simultan cu ASA (tetracicline), trebuie mentinut un interval de 1 - 3 ore intre administrari. Informati medicul imediat despre medicatia pe care o urmati.
Toleranta: necunoscuta.
Precautii speciale pentru o administrare sigura: medicul trebuie informat daca in cursul tratamentului apar reactii adverse, daca sunteti sau deveniti insarcinata. Inaintea procedurilor chirurgicale programate, efectul anticoagulant trebuie luat in consideratie. Administrarea suplimentara a altor antiinflamatoare trebuie evitata. Tratamentul de lunga durata (ani de zile) cu ASA poate fi cauza unor tulburari renale. In cazuri individuale, la copii si adolescenti, au putut fi observate complicatii severe (sindromul Reye). Terapia intensiva trebuie aplicata de urgenta in cazul vomei incoercibile, al deshidratarii, al pierderii constientei si al convulsiilor.
Supradozare: semnele supradozarii si intoxicatiei sunt sub forma de greata, voma, durere gastrica, ameteala, cefalee, confuzie si hiperventilatie. Daca apar aceste simptome, trebuie anuntat imediat medicul. In cazul intoxicatiei cu ASA trebuie avute in vedere in primul rand iritatia locala manifestata prin greata, voma, durere gastrica, ameteala, cefalee, confuzie si hiperventilatie. Ca o consecinta, poate aparea depresia centrala, hipertermia cu tulburari respiratorii si acidoza metabolica, colaps toxic circulator si renal, edem cerebral si pulmonar si coma. La copii poate aparea hipoglicemie. Tratamentul intoxicatiei: in primul rand eliminarea substantei toxice (lavaj gastric atent). Monitorizarea echilibrului acido-bazic, a echilibrului electrolitic, corectarea glicemiei. Terapie intensiva (respiratie asistata si hidratare suportiva). Accelerarea excretiei (diureza alcalina fortata, hemodializa).

Folosirea Thrombo Ass 100 mg cu alimente si bauturi
Thrombo Ass 100 mg creste riscul sangerarilor la nivelul stomacului si intestinului daca ati consumat alcool.

Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Thrombo Ass 100 mg nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Informatii importante privind unele componente ale Trombo Ass 100 mg
Deoarece Thrombo Ass 100 mg contine lactoza, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.


Reactii adverse
Rare: reactii de hipersensibilitate (ocazional reactii cutanate, tahipnee); tulburari gastrice (greata, varsaturi); sangerari gastrointestinale oculte care in cazuri rare pot duce la deficiente ale celulelor rosii sangvine (anemia prin carenta de fier); prelungirea timpului de sangerare; declansarea atacului de astm; administrarea de doze ridicate pe timp indelungat poate fi asociata cu probleme renale; dupa doze mari, pot sa apara vertigo, tinitus sau ulcer gastrointestinal sangerand (vomismente de culoare rosu deschis sau in zat de cafea, fecale moi de culoare neagra).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului