Prospect Teridin

Compozitie
Tablete a 60 mg terfenadin. Flacoane cu 30mg/5 ml suspensie terfenadin.

Actiune terapeutica
Este un antihistaminic. Datorita legarii preferentiale de receptorii H-histaminici periferici fata de cei centrali, terfenadini, si exercita actiunea antihistaminica fara afectarea performantelor individului. Terfenadin nu are efect asupra indemanarii psihomotorii sau senzatiilor subiective. Efectul antihistaminic dureaza cel putin 12 ore dupa administrarea orala.

Indicatii
Este folosit in tratamentul simptomelor multor afectiuni alergice: rinite alergice; febra fanului; afectiuni dermatologice alergice - urticarie, prurigo, muscaturi sau intepaturi de insecte, edem angioneurotic, dermatite atopice sau eczeme; prevenirea si tratamentul reactiilor alergice la transfuzia de sange sau a reactiilor la substantele de contrast parenterale utilizate in radiologie.

Doze si mod de administrare
Adulti si copii peste 12 ani: 1 tableta de doua ori/zi sau doua lingurite de doua ori/zi; copii intre 6-12 ani: o lingurita de doua ori/zi; copii sub 5 ani: o jumatate de lingurita de doua ori/zi.

Reactii adverse
Nu prezinta efecte secundare asupra snc. Alte efecte secundare sunt rare. Se citeaza: cefalee, cresterea apetitului, discrete tulburari gastro-intestinale

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare