Litera T

#prospect #medicament

Tergynan, comprimate vaginale

Prospect Tergynan, comprimate vaginale

Indicatii:
Infectii vaginale bacteriene si micotice.

Vaginite bacteriene datorate germenilor patogeni banali. Vaginite cu leucoree de descuamare. Vaginite cu trichomonas. Vaginite micotice cauzate de Candida albicans. Vaginite mixte cu trichomonas si levuri. Contraindicatii Hipersensibilitate la substantele active sau la oricare dintre excipienti. Precautii Daca exista o intoleranta locala sau o reactie alergica la administrarea produsului, tratamentul se va intrerupe. Durata tratamentului este limitata deoarece se poate dezvolta rezistenta la germeni. Interactiuni Efectul contraceptivelor locale pe baza de spermicid poate fi redus sau inactivat de tratamentul vaginal local. Atentionari speciale Sarcina si alaptarea Datorita prezentei neomicinei care prezinta risc de ototoxicitate, in eventualitatea unui pasaj sistemic, nu se recomanda administrarea produsului la femeile gravide. Utilizarea va fi evitata la femeile care alapteaza deoarece nu se cunoaste daca se excrete in laptele matern. Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu se cunosc.


Doze si mod de administrare:
1-2 cpr. vag./zi, timp de 10 zile, eventual si tratament oral asociat.

Unul sau doua comprimate intravaginale pe zi. Durata medie a tratamentului: 10 zile consecutive. Tratamentul poate dura pana la 20 de zile in cazul infectiilor micotice confirmate. Tratamentul poate fi mentinut si in timpul menstruatiei. Se recomanda umezirea comprimatelor in apa timp de 20-30 de secunde inainte de a fi introduce profound in vagin. Se va sta in pozitie culcata in jur de 15 minute.

Compozitie
Un comprimat vaginal contine ternidazol 200 mg, sulfat de neomicina 100 mg, nistatina 100000 UI, prednisolona 3 mg sub forma de meta-sulfobenzoat sodic de prednisolona 4,70 mg si excipienti: amidon de grau, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu, laurilsulfat de sodiu, povidona, parfum, lactoza monohidrat.

Reactii adverse
In mod exceptional alergie la neomicina cu simptomatologie cutanata.
Foarte rar au fost raportate senzatii de intepaturi sau de iritatie locala in timpul primelor zile ale tratamentului. Efect sistemic: ca pentru orice medicament cu actiune locala, exista posibilitatea unei resorbtii neinsemnate a diferitilor componenti.

Supradozaj
Datorita lipsei absorbtiei sistemice semnificative, nu sunt de asteptat cazuri de supradozaj. Pastrare A nu se utiliza dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj (dupa EXP.).

Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.

A se pastra la temperaturi sub 25`C, in ambalajul original. A nu se lasa la indemana si vederea copiilor. Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Forma de prezentare
Comprimate vaginale ternidazol 200 mg, neomicina 65000 ui, nistatin 100000 ui, prednisolon metasulfobenzoat de sodiu 3 mg; cutie x 6 sau 10 cpr. vaginale

Producatori

LABORATOIRES BOUCHARA – RECORDATI 68 Rue Marjolin, 92300 Levallois Perret, Franţa SOPHARTEX 21 Rue du Pressoir, 28500 Vernouillet, Franţa Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Laboratoarele Bouchara–Recordati 68 Rue Marjolin, 92300 Levallois Perret, Franta

Data ultimei verificari a prospectului Aprilie, 2014

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare