Litera T

#prospect #medicament

Talliton, comprimate filmate

Prospect Talliton, comprimate filmate

Forma de prezentare
Comprimate filmate 6,25 mg, 12,5 mg, 25 mg; ct. x 1 fl. x 30 cpr.


Indicatii
IC, asociat medicatiei de baza.


Dozare si mod de administrare
25 mg dimineata si seara. tratamentul se incepe cu doze mici (3,125 mg dimineata si seara) care se cresc treptat. tratamentul nu trebuie intrerupt brusc.


Contraindicatii
Hipersensibilitate, tulburari de ritm cardiac cu exceptia pacientilor avand pace-maker, tulburari cardiace severe cu insuficienta in stare de repaus, hta, bradicardie, soc cardio-vascular, angina instabila, hipertensiune arteriala pulmonara si hipertrofie atrio-ventriculara dreapta consecutiva, tulburari pulmonare cu insuficienta respiratorie, tulburari functionale hepatice grave, adm. simultana a IMAO, verapamil, diltiazem. La copii si tineri sub 18 ani.


Atentionari
Deteriorare a functiei renale, bronhospasm, interventii chirurgicale, diabet, purtatori de lentile de contact. Precautie la soferi si la persoane cu activitati de precizie.


Reactii adverse
SNC (ameteala, dureri de cap, oboseala, stari depresive, tulburari de somn). Sistem cardiovascular (puls scazut, hTA, edeme, tulburari ale ritmului cardiac, angina pectorala, tulburari de irigare a membrelor, agravarea IC). Sistem respirator (IR, crize astmatiforme, nas infundat). Tract digestiv (greturi, diaree, dureri abdominale, varsaturi, constipatie). Piele (reactii alergice, descuamare fina). Altele: tulburari de vedere, dureri articulare, scaderea secretiei lacrimale, tulburari de sensibilitate, iritatie oculara, uscaciune a gurii, tulburari de mictiune, tulburari de dinamica sexuala, scadere a greutatii corporale, inrautatire a functiilor renale. Cresterea glicemiei, valorilor colesterolului, scaderea numarului de plachete sanguine si leucocite, cresterea valorilor sanguine ale parametrilor hepatici.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea