Talcid, comprimate masticabile

Prospect Talcid, comprimate masticabile

Compozitie
1 comprimat masticabil contine: componenta activa 500 mg hidrotalcit (hidroxicarbohidrat de magneziu si aluminiu). Excipienti: manitol, zaharina sodica, aromatizanti.
1 pliculet (10 ml) contine: component activ: 1000 mg hidrotalcit (hidrocarbohidrat de magneziu si aluminiu). Excipienti: carboximetilceluloza sodica, zaharina sodica, bentonita, aromatizanti.

Indicatii
Antiacid, antiulceros. gastrite (inflamatii acute si cronice ale mucoasei gastrice), ulcere gastrice si duodenale, esofagita de reflux, tratamentul urmatoarelor simptome: arsuri gastrice, eructatii, senzatia de abdomen balonat, dureri in regiunea abdominala superioara.

Doze si mod de administrare
Daca nu exista alte indicatii medicale:
Doza: 1 - 2 comprimate masticabile la 1 - 2 ore dupa masa, inainte de culcare sau cand apar senzatii de disconfort abdominal.
Modul si durata administrarii: tratamentul ulcerelor gastrice si duodenale cu Talcid comprimate masticabile trebuie continuat cel putin 4 saptamani dupa disparitia simptomelor. Tratamentul trebuie continuat, daca este necesar, timp de mai multe luni. Alte informatii: nu s-au semnalat cazuri de depasire a dozei. Un comprimat masticabil Talcid este echivalent cu 0,0086 BU si are un continut foarte scazut in sodiu. Talcid comprimate masticabile poate fi administrat diabeticilor si hipertensivilor.
 Daca nu exista alte indicatii medicale: doza pentru adulti este: 1 pliculet (10 ml) la 1 - 2 ore dupa fiecare masa, inainte de culcare sau cand apar senzatii de disconfort abdominal. In cazul ulcerelor duodenale, doza de mai sus trebuie, de obicei, sa fie dublata.

Contraindicatii
Tratament prelungit cu doze mari in cazul pacientilor cu disfunctionalitati de excretie renala.

Masuri de precautie
Nu exista. Incompatibilitati: nu exista.

Reactii adverse
Dozele mari pot provoca o crestere a frecventei scaunelor. Respectandu-se dozele recomandate, aceste fenomene sunt foarte rare.
Interactiuni cu alte medicamente: a nu se asocia Talcid comprimate masticabile cu urmatoarele medicamente: tetracicline, preparate cu fier, digoxin, acid chenodeoxicholic, cimetidina si derivati ai cumarinei (absorbtia acestor produse poate fi afectata). Celelalte medicamente trebuie administrate cu 1 - 2 ore mai devreme sau mai tarziu.

Valabilitate: a nu se administra Talcid comprimate masticabile dupa expirarea datei de valabilitate (Talcid comprimate masticabile este valabil timp de 5 ani). Atentie! A nu se lasa la indemana copiilor!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare