Litera S

#prospect #medicament

Sutent, capsule

Prospect Sutent, capsule

Forma de prezentare:
Capsule 12,5 mg, 25 mg, 50 mg; ct. 1 fl. 30 capsule


Indicatii:
Tratamentul tumorii stromale gastro-intestinale maligne nerezecabile si/sau metastatice (GIST) dupa esecul terapiei cu imatinib mesilat din cauza rezistentei sau intolerantei. tratamentul carcinomului avansat si/sau metastatic.


Doze si recomandari:
Tratamentul trebuie initiat de un medic cu experienta in tratamentul carcinomului renal sau al GIST. Doza recomandata este de 50 mg administrata pe cale orala, zilnic timp de 4 saptamani consecutive, urmat de o perioada libera de 2 saptamani (schema 4/2) pentru un ciclu complet de 6 saptamani.


Contraindicatii
Hipersensibilitate.


Atentionari:
Trebuie evitata administrarea concomitenta cu inductori sau cu inhibitori potenti ai CYP3A4 enzimatici, deoarece pot sa scada, respectiv sa creasca concentratiile plasmatice de sunitinib. Pot sa apara modificari de culoare ale pielii, posibil din cauza culorii galbene a substantei active.


Reactii adverse:
Embolism pulmonar, trombocitopenie, hemoragie tumorala, neutropenie febrila, hipertensiune arteriala, oboseala, tulburari gastro-intestinale (diaree, greata, stomatita, dispepsie si varsaturi), modificari de culoare ale pielii, disgeuzie, anorexie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului