Litera S

#prospect #medicament

Surgam, comprimate

Prospect Surgam, comprimate

Compozitie
Acidum tiaprofenicum.

Actiune terapeutica
antiinflamator nesteroidian din familia acidului arilalcanoic; inhibitor al sintezei de prostaglandine; analgezic; antipiretic. Nu inhiba sinteza de proteoglicani la nivelul cartilajului articular.
Farmacocinetica: biodisponibilitate 90%, C maxim la 1 ora dupa administrare este de 49 mcg/ml, T1/2 de 1,5-2,5 ore, 98% legare de proteinele plasmatice (mai ales de albumina), eliminare predominant pe cale renala. Nu se acumuleaza in tesuturi.

Indicatii
Afectiuni reumatice inflamatorii, artrite reumatoide, osteoartrite, spondilite anchilozante, osteoartrite degenerative cu episoade acute. Episoadele de acutizare ale afectiunilor reumatice periarticulare (tendinite, bursite, sindrom de umar dureros), lombalgii. Leziuni: luxatii si alte leziuni ale tesuturilor moi. Chirurgie ortopedica: dureri postoperatorii, status inflamator.

Doze si mod de administrare
Adulti: 600 mg/zi in doua prize (1 tableta la 12 ore).
Ccopii peste 3 ani: 10 mg/kg corp/zi in doua prize.

Contraindicatii
Copii sub 3 ani, ulcer gastroduodenal activ, hipersensibilitate la acid tiaprofenic, astm bronsic.

Masuri de precautie
Se va administra cu prudenta pacientilor cu insuficienta cardiaca, ciroza hepatica, sindrom nefrotic, insuficienta renala cronica. Ca si celelalte ains acidul tiaprofenic poate reduce activitatea diureticelor si a drogurilor antihipertensive.

Reactii adverse
tulburari gastrointestinale, rash cutanat, cefalee, ameteli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului