Litera S

#prospect #medicament

Suprax, comprimate filmate

Prospect Suprax, comprimate filmate

Forma de prezentare

Comprimate filmate 200 mg; ct. x 1 blist. x 10 capsule

Indicatii

In tratamentul infectiilor bacteriene cu severitate diferita, produse de germeni sensibili la cefixima daca terapia pe cale orala este adecvata: bronsite acute si exacerbari ale bronsitei cronice; pneumonii bacteriene; angine si faringite, in special angine recidivante si/sau amigdalite cronice; sinuzite si otite acute; pielonefrite acute fara uropatie; infectii urinare joase complicate sau necomplicate, cu exceptia prostatitelor; uretrite gonococice (la barbati).

Contraindicatii

Hipersensibilitate.

Dozare si mod de administrare

Adulti si copii peste 12 ani: 400 mg cefixima (2 Capsule) pe zi, administrata oral, in doua prize, la interval de 12 ore. in uretritele gonococice eficacitatea maxima a fost obtinuta cu o doza unica de 400 mg cefixima (2 capsule 200 mg). In infectii bacteriene obisnuite durata tratamentului depinde de evolutia bolii si este, de obicei, 7-10 zile. In infectii produse de streptococi-hemolitici: tratamentul nu se intrerupe mai devreme de 10 zile pentru a preveni complicatiile (reumatism articular acut, glomerulonefrita). In infectii necomplicate ale cailor urinare inferioare: durata recomandata a tratamentului este de 1-3 zile. Suprainfectii si infectii recidivante: durata tratamentului depinde de evolutia bolii; 7-14 zile de tratament sunt considerate suficiente.

Precautii

Se face anamneza atenta a bolnavului inainte de administrare, deoarece poate sa apara hipersensibilitate incrucisata la peniciline (tratamentul se urma-reste pentru depistarea hipersensibilizarii). Daca apare diaree in timpul ratamentului se poate suspecta aparitia colitei pseudomembranoase. in cazul tratamentului cronic sau repetat, pot aparea suprainfectii micotice sau cu bacterii rezistente. Influentarea rezultatelor testelor de laborator: reactii fals pozitive la determinarea cetonelor in urina; reactii fals pozitive la determinarea glicozuriei (daca se utilizeaza metode enzimatice); test Coombs fals pozitiv pe perioada tratamentului. Prudenta la pacientii predispusi la reactii de hipersensibilitate (urticarie, eruptii cutanate) sau astm bronsic. La pacientii cu tulburari gastrointestinale in antecedente (ca, de exemplu, colita ulceroasa, colita asociata antibioticelor), trebuie evaluat beneficiul tratamentului fata de riscul aparitiei colitei pseudo-membranoase. Se va utiliza cu prudenta la pacientii cu insuficienta renala; in acest caz poate fi necesara adaptarea dozei zilnice, in functie de clearance-ul creatininei. Se intrerupe alaptatul pe parcursul tratamentului. Pacientii care conduc trebuie avertizati ca poate aparea vertij.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea