Litera S

#prospect #medicament

Spironolactona, comprimate

Prospect Spironolactona, comprimate

Forma de prezentare:
Comprimate 25 mg; cutie 2 blist. 10 comprimate


Indicatii:
Retentii hidrosaline cu hiperaldosteronism secundar: edeme din insuficienta cardiaca congestiva, edeme si ascita din ciroza hepatica, sindrom nefrotic, edeme idiopatice, ascite neoplazice; hipertensiune arteriala esentiala; hipokaliemie; trat. preoperator al hiperaldosteronismului primar.


Doze si recomandari:
Hiperaldosteronism primar: 100-400 mg/zi, fractionat in 4 prize; retentii hidrosaline cu hiperaldosteronism secundar, la adulti: 25-200 mg/zi, la copii: 3 mg/kg/zi, fractionat in 4 prize. hipertensiune arteriala esentiala, initial 50-100 mg/zi, in 2 prize, aprox. 2 saptamani pana se obtine efectul hipotensor dorit, apoi doze de intretinere individualizate.


Contraindicatii
Insuficienta renala acuta, insuficienta hepatica grava, alterarea rapida, progresiva a functiei renale, anurie si hiperkaliemie. Alaptare.


Atentionari:
Insuficienta renala cronica, acidoza, ciroza, diabet. Nu se asociaza cu saruri de potasiu sau cu alte diuretice care economisesc potasiul.


Reactii adverse:
Hiperkaliemie, hiponatriemie, somnolenta, eruptii cutanate maculo-papuloase sau eritematoase, stupoare, ataxie, coma hepatica tranzitorie, ginecomastie sau efecte androgenice moderate, amenoree, greata, dureri abdominale, diaree.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea