Litera S

#prospect #medicament

Sortis 20 mg, compr. film.

Prospect Sortis 20 mg, compr. film.

Imdicatii:
Adjuvant al dietei pentru scaderea valorilor crescute ale colesterolului total, LDL - colesterol, apolipoproteinei B si trigliceridelor la pacientii cu hipercolesteremei primara, inclusiv familiala sau hiperlipidemie mixta atunci cand dieta si alte masuri nemedicamentoase nu au afect satisfacator.

Doze si mod de administrare:

Doza initiala cea mai frecventa este 10 mg atorvastatin, o data pe zi, indiferent de ora si de mese. Dozajul se individualizeaza in functie de valorile initiale ale LDR - colesterolului, obiectivul terapiei si de raspunsul terapeutic al pacientului.Titrarea dozelor se face la 4 saptamani sau mai mult. Doza maxima este de 80 mg o data pe zi.

Contraindicatii
Hipersensibilitate, afectiune hepatica activa, cresteri inexplicabile si persistente ale transaminazelor serice de peste 3 ori fata de valoarea normala, miopatie, sarcina, alaptare, femei la varsta fertila care nu utilizeaza metode de contraceptie adecvate.

Atentionari si precautii:
Valori crescute ale transaminazelor si cpk, consum crescut de alcool.Experienta limitata la copii si tineri sub 18 ani.

interactiuni:
Cu inhibitori de citocrom P450 3A4(ciclosporina, eritromicina, claritromicina, azoli, inclusiv itraconazol), digoxin, contraceptive orale, warfarina.

Reactii adverse
Sortis este in general bine tolerat.Cele mai frecvente reactii adverse sunt: constipatie, meteorism, dispepsie, dureri abdominale, cafalee, greata, mialgii, astenie si insomnie. Cresterea transaminazelor serice si a CPK

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare