Litera S

#prospect #medicament

Septopal kette, kulgen, perle

Prospect Septopal kette, kulgen, perle

Compozitie
Septopal catene a 10, 30 si 60 de perle - 1 perla (7 mm) din copolimer de metilmetacrilat-metilacrilat contine: 7,5 mg sulfat de gentamicina (echivalentul a 4,5 mg gentamicina baza) si 20 mg oxid (monociclic) de zirconiu (IV) ca mediu de contrast.
1 catena este formata din 10, 30 si 60 de perle, montate pe fir chirurgical multifilament.
Septopal minicatene a 10 sau 20 de perle- 1 perla ovala (aprox. 3 5 mm) din copolimer de metilmetacrilat-metilacrilat contine 2,8 mg sulfat de gentamicina (echivalentul a 1,7 mg gentamicina baza) si 3,9 mg oxid (monociclic) de zirconiu (IV) ca mediu de contrast.
O minicatena este formata din 10 sau 20 de perle ovale, montate pe fir chirurgical multifilament.

Indicatii
Pentru aplicarea in oasele si tesuturile moi infectate, in cadrul metodelor chirurgicale conventionale: infectii osoase; infectii ale tesuturilor moi; tratamentul profilactic al fracturilor deschise potential infectate si a tesuturilor moi cu potential septic. Minicatenele de Septopal se vor utiliza acolo unde conditiile anatomice nu permit aplicarea catenelor de Septopal.

Reactii adverse
Dupa aplicarea catenelor si minicatenelor de Septopal s-au gasit in ser doar concentratii foarte mici de gentamicina, motiv pentru care nu apar efecte secundare toxice specifice antibioticului.
Nota: ceea ce ramane neutilizat din catenele sau minicatenele de Septopal dupa operatie, nu poate fi resterilizat si prin urmare nu se poate reaplica. Atentie la data de expirare!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare