Litera S

#prospect #medicament

Septofort, comprimate

Prospect Septofort, comprimate

Compozitie
Comprimate mentolate antiseptice oro-faringiene ce contin ca ingredient activ gluconat de clorhexidina 2 mg per comprimat. In compozitie intra sorbitolul ca agent edulcorant, neavand astfel efecte nefavorabile asupra danturii. Sunt deci, recomandabile si diabeticilor.

Indicatii
Profilaxia si tratamentul gingivitelor. tratamentul local al infectiilor cavitatii bucale si cailor respiratorii superioare, aftelor, micozelor, stomatitelor protetice, glositelor si amigdalitelor. Mentinerea igienei cavitatii bucale dupa extractii dentare si dupa amigdalectomii. terapia adjuvanta a afectiunilor cavitatii bucale asociate cu eroziuni (licheni cu eroziuni, pemfigoid etc).

Doze si mod de administrare
Comprimatele de Septofort se administreaza perlingual. Se suge 1 comprimat de 2-3 ori pe zi, la un interval de minim 2 ore dupa mese. A se evita ingestia de alimente si lichide pe o durata de 1-2 ore dupa administrarea comprimatului.

Contraindicatii
Hipersensibilitate la clorhexidina (extrem de rar).

Masuri de precautie
Clorhexidina se absoarbe foarte putin. Un efect sistemic este improbabil, dar poate aparea daca sunt ingerate cantitati mari de ingredient activ. In astfel de situatii se recomanda efectuarea de spalaturi gastrice si administrarea de agenti neutralizanti (lapte, albus de ou, gelatina). clorhexidina este incompatibila cu agentii anionici continuti in pastele de dinti obisnuite. De aceea, periajul danturii si administrarea de comprimate de Septofort trebuie separate in timp. In cazul gingivitelor, administrarea de comprimate de Septofort nu poate substitui periajul danturii.
Este complementara igienizarii mecanice a dintilor.
Temporar, se poate doar administra Septofort, atunci cand periajul danturii este impiedicat de inflamatii ale mucoasei bucale, ale gingiilor sau dupa interventii chirurgicale bucale. Semnele inflamatiei diminua si dispar dupa cateva zile de tratament. Oricum, administrarea de Septofort trebuie continuata inca 2-3 zile, pentru a preveni recaderile. Comprimatele de Septofort se pastreaza la loc uscat, la temperatura camerei, ferite de lumina, in ambalajul original.

Reactii adverse
Foarte rar, pot aparea reactii alergice sau eritem. In cazul utilizarii prelungite, comprimatele de Septofort pot produce o coloratie galben-bruna a limbii, coloratie ce va disparea odata cu periajul danturii. Coloratia galben-bruna a danturii se poate mentine si dupa incetarea administrarii de Septofort. Aceasta poate fi indepartata de catre stomatolog. Pot aparea temporar, la inceputul tratamentului, tulburari ale sensibilitatii gustative sau o senzatie de arsura la nivelul limbii, efecte ce dispar in scurt timp.



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea