Selegos, comprimate

Prospect Selegos, comprimate

Indicatii
Selegilina este un inhibitor selectiv si ireversibil al MAO-B, care previne degradarea dopaminei in creier, impiedica refixarea dopaminei pe receptorii presinaptici, potenteaza functia dopaminergica in creier si ajuta la prelungirea efectelor dopaminei exogene si endogene. Folosirea selegilinei la pacientii netratati in prelabil poate cupa instalarea disabilitatii si poate amana introducerea terapiei cu levodopa. Selegilina potenteaza si prelungeste efectul levodopei (cu sau fara inhibitori ai decarboxilazei), amelioreaza fluctuatiile legate de doza, atenueaza simptomele efectului inchis-deschis. Nu se impun restrictii ale dietei, nu provoaca asa-numitul efect "cheese.

Doze si mod de administrare
Selegos 10 mg (2 tablete) zilnic, fie singur, fie ca adjuvant la levodopa sau levodopa/inhibitor al decarboxilazei. Poate fi administrat fie in doza unica, dimineata, fie divizat in doua prize de cate 5 mg luate la micul dejun si la pranz. Cand Selegos este adaugat la levodopa, se poate reduce doza de levodopa in medie cu 30%.

Contraindicatii
Nici una.

Masuri de precautie
Selegilina potenteaza efectul levodopei, deci poate produce accentuarea rectiilor adverse ale acesteia. Odata stabilita doza optima de levodopa, reactiile adverse ale combinatiei s-au dovedit a fi mai usoare decat pentru levodopa ca monoterapie.

Reactii adverse
Hipotensiune si greata, rar confuzie si psihoza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului