Litera S

#prospect #medicament

Sefotak, pulbere pentru solutie injectabila

Prospect Sefotak, pulbere pentru solutie injectabila

Forma de prezentare
Pulbere pentru solutie injectabila 0,5 g, 1 g; ct. x 1 fl. + 1 f. solv.


Indicatii
Infectii ale aparatului respirator, urinar, ORL, septicemii, endocardite, meningite, infectii ale oaselor si articulatiilor, ale pielii si tesuturilor moi, infectii abdominale si ginecologice, cauzate de microorganisme sensibile.


Dozare si mod de administrare
Injectabil intravenos lent sau intramuscular. Adulti si copii peste 12 ani: 1 g la 12 ore. Doza poate fi crescuta pana la max. 12 g/zi. Nou-nascuti si sugari: 50-100 mg/kg/zi, fractionat la intervale de 6-12 ore. Prematuri: max. 50 mg/kg/zi. In IR doza va fi ajustata dupa gradul disfunctiei.


Contraindicatii
Hipersensibilitate la cefalosporine.


Atentionari
Precautie la cei cu hipersensibilitate la penicilina si alti alergeni, in timpul sarcinii, la mamele care alapteaza, la pacientii cu o disfunctie renala grava si la cei cu boli gastrointestinale.


Reactii adverse
Reactii alergice cutanate, tulburari gastrointestinale (colita pseudomembranoasa), cefalee, trombocitopenie, leucopenie tranzitorie, eozinofilie si neutropenie, cresteri temporare ale valorilor AST, ALT, fosfatazei alcaline si ale azotului ureic in sange.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare