Prospect Scobutil

Compozitie
Comprimate continand butilscopolamina bromura 10 mg (flac. cu 20 buc.); supozitoare continand butilscopolamina 10 mg sau 7,5 mg (cutie cu 6 buc.); fiole a 1 ml solutie apoasa injectabila continand butilscopolamina bromura 10 mg (cutie cu 10 buc.).

Actiune terapeutica
antispastic digestiv si genito-urinar prin actiune parasimpatolitica si slab ganglioplegica; antisecretor gastric. absorbtia intestinala este slaba, iar durata de actiune relativ scurta; forma injectabila este mai activa.

Indicatii
colici intestinale, biliare, ureterale, spasm piloric sau de cardia, ulcer gastroduodenal, colita mucomembranoasa; dismenoree, retentie de lohii; pentru efectuarea duodenografiei hipotone si diagnosticul diferential radiologic intre spasmele functionale si stenoza organica.

Doze si mod de administrare
Adulti, oral cate 1-2 comprimate sau supozitoare de 3-5 ori/zi; intramuscular sau intravenos lent, 1-2 fiole la nevoie. Copii 6-12 ani, 1 comprimat de 3 ori/zi.

Contraindicatii
Glaucom, adenom de prostata cu retentie urinara, ileus paralitic, megacolon, obstacol mecanic la nivelul tubului digestiv, hernie hiatala cu reflux esofagian, tahiarit mii supraventriculare (mai ales pentru injectii); prudenta in cardiopatia ischemica grava si la bolnavii cu hipertiroidism marcat (nu se injecteaza). Prudenta cand se asociaza cu chinidina, amantadina, antidepresive triciclice (creste riscul reactiilor adverse).

Reactii adverse
Uscaciunea gurii, tulburari de vedere, tahicardie, constipatie, dificultate in urinare (mai ales la doze mari si pentru injectii); injectarea intravenoasa poate provoca sedare, tahicardie, hipotensiune ortostatica.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea