Litera S

#prospect #medicament

Saridon, comprimate

Prospect Saridon, comprimate

Indicatii
Algii: cefalee, dureri de origine dentara, dureri de origine menstruala, nevralgie, nevrite, dureri postoperatorii si dureri de origine reumatica.
Stari febrile: stari gripale etc.

Saridon N 200 contine ibuprofen sub forma de ibuprofen sodic dihidrat pentru a permite o absorbt ie rapida a ibuprofenului in organism. Saridon N 200 face parte dintr-un grup de analgezice care au de asemenea si efecte antiinflamatorii si antipiretice (este vorba de grupul de antiinflamatorii nesteroidiene). Este folosit in tratamentul durerilor us oare sau moderate de cap, spate, de origine dentara sau reumatica, durerilor menstruale s i in tratamentul starilor febrile (de exemplu stari gripale) Daca dupa 3 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic

Doze si mod de administrare
Doza unica:
- adulti: 1-2 comprimate;
-copii de varsta scolara: 1/2-1 comprimat. Doza unica poate fi repetata de trei ori in cursul a 24 de ore. Comprimatele trebuie luate intregi, cu o cantitate suficient de mare de apa sau alte lichide.
Analgezicele nu trebuie luate in doze mari sau timp indelungat fara a consulta in prealabil medicul.

Compozitie
250 mg paracetamol, 150 mg propifenazona, 50 mg cafeina.

Actiune terapeutica
Saridon este o asociatie de substante analgezice si antipiretice precum si o cantitate redusa de cafeina. Proportia componentelor este in asa fel echilibrata incat sa permita amendarea rapida si eficace a durerii, efectul mentinandu-se cateva ore.

Contraindicatii
Saridonul este contraindicat in cazul unor afectari severe ale functiei hepatice sau renale, in conditiile unui deficit congenital de glucozo-6-fosfat dehidrogenaza (anemie hemolitica), porfirie hepatica acuta sau in cazul unei alergii la substantele ce intra in compozitia sa. Saridonul nu trebuie administrat sugarilor sau copiilor de varsta prescolara. Trebuie de asemenea respectat principiul medical conform caruia nu se administreaza medicamente in primele luni de sarcina decat daca este imperios necesar.

Saridon N 200 impreuna cu alimente, bauturi si alcool
Se recomanda evitarea consumului concomitent cu bauturi alcoolice.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Ibuprofenul este excretat in laptele matern. Daca utilizati ibuprofen ceret i sfatul medicului inainte de a alapta.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
Saridon N 200 nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje Saridon N 200 contine s i lactoza. Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Reactii adverse
Saridonul este in general bine tolerat. in unele cazuri izolate au fost observate reactii cutanate: eruptii, urticarie.

Pastrare
Nu lasati acest medicament la vederea si indemana copiilor. Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie sau flacon dupa EXP.. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective. Acest medicament nu necesita condit ii speciale de pastrare. Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.

Ce contine Saridon N 200
Substanta activa este ibuprofenul. Fiecare comprimat filmat cont ine ibuprofen 200 mg sub forma de ibuprofen sodic dihidrat 256,25 mg. Celelalte componente sunt: povidona K 25, carbonat de sodiu hidrogenat, hipromeloza 2910 6 mPas, hipromeloza 2910 15 mPas, lactoza monohidrat, macrogol 6000, macrogol 4000, dioxid de titan (E 171)

Cum arata Saridon N 200 si continutul ambalajului

Saridon N 200 se prezinta sub forma de comprimate filmate, ovale, biconvexe, de culoare alba pana la aproape alba. Este disponibil in: Cutie cu 1 blister din PVC/PE/PVDC a cate 10 comprimate filmate Cutie cu un blister din Al/Al a cate 10 comprimate filmate Cutie cu un flacon din PP/PE cu 10 comprimate filmate.

Detinatorul autorizatiei de punere pe piata si fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata Bayer S.R.L. sos. Pipera Nr. 42, Etajele 1, 16, 17, Sector 2, Bucuresti, Romania Fabricantul Losan Pharma GmbH Otto-hahn-Strasse 13,15, 79395 Neuenburg, Baden-Wurttemberg, Germania Pentru orice informatii despre acest medicament, va rugam sa contactati reprezentanta locala a detinatorului autorizatiei de punere pe piata.

Acest prospect a fost aprobat in Aprilie 2014.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului