Litera R

#prospect #medicament

Rifasynt 150, capsule

Prospect Rifasynt 150, capsule

Compozitie
Capsule continand rifampicina 150 mg.

Actiune terapeutica
rifampicina este un antibiotic din grupa tuberculostaticelor majore.

Indicatii
Este indicat in tratamentul tuberculozei, in combinatie cu isoniazida, streptomicina, etambutolul. in plus, Rifasynt are si alte indicatii clinice: Infectii ale tractului respirator: Rifasynt poseda un grad inalt de difuziune, nu prezinta rezistenta incrucisata cu alte antibiotice, are actiune bactericida rapida. Gonoree: o alternativa utila la penicilina, 900 mg rifampicina asigurand succesul in tratamentul infectiei gonococice. Acnee: rifampicina, in doza de 600 mg/zi timp de 14 zile, a fost mai eficienta decat tetraciclina in tratamentul acneei.

Doze si mod de dministrare
In tratamentul tuberculozei se administreaza doza unica/zi, preferabil pe stomacul gol, cu 30 minute inaintea micului dejun. Pacientii cu greutate corporala peste 50 kg primesc 600 mg rifampicina, cei cu greutate sub 50 kg primesc 450 mg.

Contraindicatii
Sarcina.

Masuri de precautie
Fiind un inductor al enzimelor hepatice, rifampicina poate creste metabolismul unor medicamente administrate concomitent, ca steroizii, anticoagulantele, anticonceptionalele, unele antidiabetice si digitalice.

Reactii adverse
Tulburari gastrointestinale, eruptii, in special la inceputul tratamentului; cresterea temporara a bilirubunei serice, GOT, GPT, fosfatazei alcaline.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea