Litera R

#prospect #medicament

Ribex gola, comprimate

Prospect Ribex gola, comprimate

Compozitie
Benzethonium chloridum.
Prezentare farmaceutica: comprimate pentru copii (24 bucati, cu gust de menta, lamaie, banane sau portocale).

Actiune terapeutica
Este un adjuvant eficient ca antiseptic si dezinfectant al cavitatii bucale si al faringelui, avand ca principiu activ benzethonium chlorid; este activ pe bacteriile frecvente de obicei la nivelul cavitatii bucale si faringelui; poseda proprietati tensioactive, ceea ce determina o difuziune optima in cavitatea orala si interdentar prezentand o buna actiune ca dezinfectant; amelioreaza senzatia de arsura asociat fenomenului iritativ de la nivelul cavitatii orale; in plus, indeparteaza fenomenul de formare a cariilor prin folosirea unor indulcitori fara proprietati cariogene.

Indicatii
Antiseptic al cavitatii orale.

Doze si mod de administrare
Pentru copii, se dizolva lent in gura 1 comprimat la 1-2 ore. Nu se vor depasi dozele prescrise.

Contraindicatii

hipersensibilitate confirmata la componente. Comprimatele cu aroma de miere si lamaie pot genera, in unele cazuri, fenilcetonurie

Masuri de precautie
Dupa o perioada scurta de tratament fara rezultate apreciabile se consulta medicul. in caz de sarcina si la copii sub 6 ani, produsul se va administra in caz de necesitate si sub stricta supraveghere medicala. Daca apar fenomene de sensibilizare sau iritative locale se intrerupe tratamentul si se instituie o noua terapie. Rar se pot produce dereglari gastrointestinale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului